Håndværkerliste

Mangler du hjælp til at energirenovere dit hus, så kan du finde en håndværker eller rådgiver på Helsingør Kommunes lokale håndværkerliste.

Du kan tilpasse din søgning i håndværkerlisten ved hjælp af de fire filtreringsmuligheder: Fag, Opgave, Postnummer og Certificering. Dette vil hjælpe dig med at finde præcis den type håndværker eller rådgiver, du søger.

Informationerne på listen bygger på virksomhedernes egne oplysninger.

Hvad betyder de forskellige certificeringer?

Energivejleder

Energivejlederuddannelsen er en tværfaglig uddannelse, hvor håndværkeren kommer rundt om både bæredygtig energioptimering, bygningsreglementet, tværfagligt samarbejde og byggeprocessens effektivisering.

Uddannelsen styrker håndværkerne i arbejdet med praksisorienterede klimaløsninger og energioptimering af boliger.

Læs mere om energivejlederen

VE-godkendt

En VE-godkendt virksomhed har mindst én medarbejder ansat, som er uddannet i at montere eller installere små vedvarende energianlæg, til enten varmepumpe, solceller, solvarme eller biomasse.

Vælger du en VE-godkendt montør eller installatør er du sikret, at dit VE-anlæg bliver installeret korrekt. VE-ordningen erstatter dog ikke de gældende lovkrav til autorisation i forbindelse med el- og VVS-arbejde.

Hvis du søger tilskud fra bygningspuljen, skal den udførende håndværker være VE-godkendt til opgaven.

Læs mere om VE-ordningen

Autoriseret

Det kræver særlige kompetencer at udføre og servicere installationer inden for dele af el-, VVS- og kloakinstallationsområdet.

Af hensyn til både sikkerheden, sundheden og miljøet er udvalgte installationsopgaver omfattet af et krav om autorisation. Det betyder, at det kun er autoriserede installatørvirksomheder, som må udføre det pågældende arbejde.

Læs mere om autorisationer

Klimasekretariatet

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: klima@helsingor.dk