Tilskud til energitjek af din bolig

Helsingør Kommune har siden 2018 ydet tilskud til energitjek af private boliger, og i efteråret 2024 åbnes der igen op for ansøgninger.

I Helsingør Kommune arbejder vi for, at borgernes energiforbrug reduceres og bliver mere klimavenligt. For at fremme energirenovering giver kommunen derfor igen i efteråret 2024 tilskud til energitjek til tre udvalgte målgrupper af husejere. Husejere i de udvalgte målgrupper vil modtage en invitation om tilbuddet som digitalt post.

Som noget nyt afprøves desuden, frem til udgangen af juni 2024, et samarbejde med lokale ejendomsmæglere, hvor nye ejere af huse med de laveste energimærker (D-G) i forbindelse med gennemførelse af handlen, bliver tilbudt et energitjek. Se ’Energitjek til huskøbere med lavt energimærke’.

  • Energitjekket i din bolig koster dig 500 kr. (normalpris: 2.500 kr.). Helsingør Kommune betaler resten.
  • Betalingen bliver opkrævet af Transition, som står for rådgivningen.

Vælger du i stedet at modtage telefonisk rådgivning om din bolig (varighed ca. 30 minutter), er energivejledningen gratis for dig.

Hvis du frem til udgangen af juni 2024 køber en bolig via de fire lokale ejendomsmæglere, som bidrager til forsøget, og den bolig, som du køber har et lavt energimærke (D-G), kan du få tilbudt et energitjek.

Tilbuddet bliver formidlet via den ejendomsmægler, som står for salget og træder i kraft, når handlen er fuldført.

Energitjekket kan hjælpe dig med at forstå husets energimærke og give dig et overblik over, hvilke energiforbedrende tiltag, som giver bedst mening i dit nye hjem.

Energitjekket i din bolig vil koste dig 500 kr. (normalpris: 2.500 kr.), Helsingør Kommune betaler resten.

Betalingen vil blive opkrævet af Transition, som står for rådgivningen.

Vælger du i stedet at modtage telefonisk rådgivning om din bolig (varighed ca. 30 minutter), er energivejledningen gratis for dig.

Læs mere om Helsingør Kommunes gode råd om klimarenovering 

SparEnergi

På SparEnergi, som er drevet af Energistyrelsen, kan du finde inspiration og viden om energibesparelser. Her kan du finde information om fx tilskud, udskiftning af olie eller gas, valg af varmepumpe, belysning samt små og store renoveringsopgaver.

Læs mere på Spar Energi.

Klimasekretariatet

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: klima@helsingor.dk