Sport

Årligt tilbagevendende sports-begivenheder.

Hvert år sætter Helsingør scenen, når jernmænd og -kvinder kæmper om Europamesterskabet i den halve Ironman-distance. 

IRONMAN 70.3 Elsinore afholdes næste gang søndag den 23. juni 2024 med start og mål ved Kulturhavnen. Fredagen før er der minitriatlon 4-18-4.

 

Søndag den 23. juni: IRONMAN 70.3 Elsinore 2024
Søndag den 23. juni afvikles den halve IRONMAN med start og mål ved Kulturværftet. Vejene på cykelruten vil være lukkede mellem kl. 05.30-16.00.

Cykelruten går via Ndr. Strandvej til Sandagerhusvej, og videre til Saunte, Borsholm, Havreholm, Plejelt, Tikøb, Gurre, Nygård, Horserød og tilbage til Borsholm, inden retur til Helsingør.

Da man ikke kan køre ad Hornbækvej fra Gurrevej til Gl. Havreholmvej og omvendt, bliver trafikanterne ledt af alternative ruter over Tikøb via Harreshøjvej, til Esrum Hovedgade og videre op til Dronningmølle.

Der opsættes infoskilte og omkørselstavler til trafikanterne, og der vil på lukkede veje op til ruten opsættes afspærring.

Cykelruten åbnes delvist, når cykelløbet er passeret. Det er politiet i samarbejde med vejmyndigheden, som vurderer, hvornår delstrækninger kan åbnes.

Løberuten går via Kronborg Slot og Helsingør Centrum.
Havnegade, indre by og Kronborgvej vil derfor være spærret frem til kl. 19.00.

Se ruterne her IRONMAN 70.3 ELSINORE

 

Fredag den 21. juni: Minitriatlon 4-18-4
Fredag den 21. juni afvikles minitriatlon med start og mål ved Kulturværftet. Her skal deltagerne svømme 400 m, cykle 18 km og løbe 4 km. Vejene på cykelruten vil være lukkede i tiden kl. 17-21. Se info om ruterne på 4:18:4 Helsingør

Cykelruten går til Hellebæk, hvor der vendes kort før Sveasvej og køres retur til Helsingør. Vejene på selve ruten lukkes kl. 17.00 og forventes at åbne igen senest kl. 21.00. Sidevejene spærres også samtidigt for færdsel ud på ruten.

Lørdag den 22. juni er der ingen afspærringer eller vejlukninger.

 

Spørgsmål og kontakt
Har du spørgsmål til arrangementet så kontakt gerne Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt på DSFI@helsingor.dk

Har du et ekstraordinært arrangement og derfor et særligt behov for at komme igennem afspærringerne, kan du kontakte Helsingør Kommunes trafiktelefon fra den 13.-25. juni eller skrive til parkeringsservice på parkering@helsingor.dk

Helsingør Kommune og IRONMAN Denmark samarbejder med politi og beredskab – desuden er kommunens hjemmepleje, regionens sygdoms -og sundhedsvæsen også med i planlægningen for at sikre en normal hverdag for borgere med behov.

Kronborg Cup er en international fodboldturnering for ungdomshold fra hele Skandinavien – i dag Sjællands største fodboldturnering - med over 7.000 deltagere og mellem 15.000-18.000 besøgende i løbet af weekenden. Kronborg Cup afvikles hvert år i den sidste weekend af skolernes sommerferie.

Oplev det store åbningsevent fredag eftermiddag, der skyder årets Kronborg Cup i gang med koncert, underholdning, konkurrencer og forskellige bevægelsesaktiviteter for børn og unge. Kulturhavn Kronborg danner rammen om åbningseventet, og der er fri entré hele dagen.

Turneringen afvikles lørdag og søndag på over 50 fodboldbaner på Helsingør Kommunes otte fodboldanlæg og med hjælp fra over 800 lokale frivillige.

Læs mere om Kronborg Cup

Helsingør Sejlklub er hvert år værter for den traditionsrige kapsejlads Sjælland Rundt.

Hver Sjælland Rundt har haft sine karakteristika, og hver skipper og mandskab har haft deres specielle oplevelser.

Sejladsen har gennem mange år været et tilløbsstykke - med 2074 tilmeldte både som rekord. 

Læs mere om Sjælland Rundt

Se film fra Sjælland Rundts 75 års jubilæum i 2021 (tryk på det lille tastatur nederst til højre og vælg 'dansk' for undertekster)

Politik og Organisation

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: po@helsingor.dk