Byvandringer

Har du set tv-serien om politibetjenten Dan Sommerdahl og hendes kollega Flemming Torp, som opklarer forbrydelser i Helsingør?

Hvis du har lyst til at opleve nogle af de kendte steder fra serien, kan du prøve vores byvandring 'I Sommerdahls fodspor'. Den fører dig rundt til en række smukke steder på Kulturhavnen og Nordhavnen.

Gå i Sommerdahls fodspor gennem Helsingør

Du kan sagtens få glæde af turen, selv om du ikke kender tv-serien.

 

Elsinore Walk fører dig gennem Helsingørs 800-årige historie. 

Turen er på ca. 10.000 skridt, og der er 20 kulturelle stop på ruten - alle markeret med en stor fysisk stander med kort og information om seværdigheden. 

Se ruten

Læs mere om Elsinore Walk

Tilgængelighed på veje, fortove og byrum

Tag med Musen Malte på byvandring i det historiske Helsingør - set i børnehøjde. Turen er fortalt i lyd og billeder. Perfekt egnet, hvis du har din smartphone med.

Find Musen Maltes rute

Med app'en Natureventyr kan du og dine børn (fra ca. tre-ni år) gå en eventyrlig tur ved Kronborg, i Egebæksvang, Nyrup Hegn eller Teglstrup Hegn.

Turene er på mellem 1 og 1,2 km og varer 45 til 60 minutter. Undervejs bliver der fortalt et eventyr (via smartphone), som relaterer til lokalområdet, og børnene bliver inddraget via spørgsmål og sjove udfordringer.

Læs mere om natureventyr

Gå på opdagelse i Det Historiske Værftsområde med den interaktive app Useeum - og oplev via billede og lyd, hvordan det var, dengang ca. 3.500 Helsingør-borgere arbejdede på Værftet.

Find app’en Useeum, hvor du plejer at downloade dine apps.

Historierne i Værftsområdet

I det historiske værfts- og havneområde kan I finde seks storytellers, der fortæller de sjove og interessante små historier til hele familien om dengang, skibsbyggere, snedkere, elektrikere og mange andre håndværkere byggede skibe på Helsingør Skibsværft.

Børn kan få udleveret et gratis skibsark, så de selv kan bygge deres eget skib.

Skibsarket henter I på Værftsmuseet eller ved servicedisken på Kulturværftet.

Læs mere om Værftsmuseet

Politik og Organisation

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: po@helsingor.dk