Fordrevne ukrainere

Få information om indrejse og ophold i Danmark samt oplysninger om jobmuligheder og rådgivning.

Hvis du er kommet til Danmark og har brug for et midlertidigt sted at bo, skal du tage til Center Sandholm. Center Sandholm har åbent døgnet rundt og drives af Røde Kors.

Adresse:

Center Sandholm
Sandholmgårdsvej 40
3460 Birkerød
Tlf. 35 27 99 00
Mail: centersandholm@redcross.dk

Du kan finde din rejse via rejseplanen.dk

Udlændingestyrelsen har en hjemmeside med spørgsmål og svar målrettet ukrainske statsborgere, der enten er i Danmark eller ønsker at komme til Danmark. 

Information to Ukrainian citizens

Information til ukrainske statsborgere

Jobcenteret i Helsingør Kommune hjælper også med at søge om opholdstilladelse, hvis du har brug for det.

Adresse:

Jobcenteret Helsingør
Birkedalsvej 27
3000 Helsingør

Du kan også ringe til 49 28 28 28 og få hjælp.

Jobcenteret kan hjælpe dig. Kontakt Jobcenteret på virksomhedstelefonen på telefon: 25 31 34 06. Du kan også tale med din jobkonsulent i Jobcenteret.

Hvis du har fået opholdstilladelse, kan du ringe til Jobcenteret og høre mere om, hvordan du kan søge om ydelser. Ring på 49 28 28 28.

Åben rådgivning

Fra september 2023 til december 2023 er der åben rådgivning den første onsdag i hver måned fra kl. 9 til 15. Der er tolk til rådighed.

Adressen er: Birkedalsvej 27, 3000 Helsingør.

Dansk Flygtningehjælp har en psykosocial telefonlinje til ukrainere i Danmark.

På telefonlinjen kan ukrainske børn, unge og voksne ringe ind. Du kan på ukrainsk få vejledning i de normale reaktioner, du kan få under svære livsomstændigheder, samt hvad du kan gøre for at få tryghed i din nye tilværelse.

Du kan få en kortere samtale med en ukrainsk fagperson med fokus på de reaktioner, du selv oplever. Der er også støtte til dig som voksen, der har brug for vejledning til, hvordan du støtter dine børn i den svære og udfordrende situation, de står i lige nu.

Til denne kortere samtale er der mulighed for at aftale et tidspunkt for en længere opfølgende samtale. Der er også mulighed for at blive visiteret til tre terapeutiske samtaler efter behov.

Telefonen er åben alle hverdage kl. 9-10 og kl. 17-18 på tlf. nr.: 33 73 53 14.

At opleve krig eller være pårørende til mennesker i krig kan være en stor psykisk belastning. Derfor tilbyder Region Hovedstadens Psykiatri rådgivning om, hvor man skal henvende sig for at få hjælp.

Det gælder både for ukrainere, der er kommet til Region Hovedstaden på grund af krigen i deres hjemland, og for de ukrainere, der bor i regionen.

Læs mere om Rådgivningstelefonen på Region Hovedstadens hjemmeside

Borgerservice

Birkedalsvej 27
3000 Helsingør
Tlf.: 49 28 20 04

Borgere: Digital Post til Borgerservice

Virksomheder: Digital Post til Borgerservice