Aktive seniorer

Bridgespillet holder hjernen i gang

18-03-2024

Johannes Hecht-Nielsen er formand for Helsingør Bridgeklub og Bridgelogen – og meget begejstret for bridgespillet, som er god hjernegymnastik.

Johannes Hecht-Nielsen er formand for Helsingør Bridgeklub.

Flere gange om ugen er der gang i bridgespillet på Idrætscenter Løvdal i Helsingør - og det gælder også den tirsdag eftermiddag, hvor Nyhedsbrevet Seniorliv kigger forbi. Hele to lokaler er fyldt med bridgespillere - i det ene lokale er det 10 nybegyndere, som får undervisning af tidligere borgmester Johannes Hecht-Nielsen, der er formand for Helsingør Bridgeklub.

Han brænder for bridgespillet, som han mener er uovertruffent, når det gælder om at holde hjernen i gang.

Man taler meget om, at ældre mennesker skal holde sig fysisk i form. Men træning af hjernen er mindst lige så vigtigt. Til det er bridge helt perfekt. Der er et utal af kombinationsmuligheder, og det er faktisk det eneste spil, hvor computeren ikke kan klare sig mod den menneskelige hjerne,” siger han.

Dansk juniormester

Johannes Hecht-Nielsen lærte at spille bridge, da han var 13-14 år. I sine unge år spillede han en del og blev sågar dansk juniormester, før han lagde kortspillet på hylden, da han fik job og familie. Efter at han havde forladt byrådspolitik i 2018, genoptog han bridgen.

Det er lidt ligesom at cykle. Når man først har lært det, hænger det ved,” smiler han.

Han er stadig ’én af de bedre’ i klubben, som han siger. Og i hvert fald så god, at han kan lære fra sig til nybegyndere. For andet år i træk underviser han i de grundlæggende bridgeregler – og satser på at give sin egen passion for spillet videre.

Man får et socialt sammenhold i en bridgeklub. Vi drikker kaffe og hygger i pauserne, og mange finder sammen om private bridgearrangementer.”

De fleste bridgespillere er lidt oppe i årene – som Johannes selv, der er 79. Og det gode er, at man kan spille, selv om fysikken svigter.

Du behøver ikke at have god fysik. Det er tankesport, og man kan virkelig have meget fornøjelse af det,” siger Johannes.

Han understreger samtidig, at mennesker i alle aldre er meget velkomne i bridgeklubben. Der er allerede nogle medlemmer under 50 – og klubben vil meget gerne have flere.

Uendelige kombinationsmuligheder

Bridge er så fascinerende, fordi man aldrig bliver udlært, mener han.

Det er ikke som Sorteper eller 500. Der er nye kombinationsmuligheder i hvert eneste spil. Og det sjove er, at den samme hånd kan give alle mulige slutresultater.”

Selv spiller Johannes to gange om ugen – med Helsingør Bridgeklub mandag aften på Idrætscenter Løvdal og med Espergærde Bridgeklub på Espergærde Bibliotek onsdag eftermiddag. Han ser gerne, at flere mennesker får øjnene op for bridgen.

Vi har en del aktive bridgespillere i kommunen, men mange flere kunne have glæde af at spille,” siger Johannes.

Åbent Hus: Hør meget mere om bridge

  • Johannes har sat sig i spidsen for et 'fyraftensmøde' for interesserede i kommunen. Her kommer Morten Bilde - en af Danmarks bedste bridgespillere - og giver dig en fornøjelig og lærerig introduktion til verdens bedste kortspil.
  • Arrangementet er rettet mod dig, der aldrig før har prøvet spillet, men det kan du så prøve nu med vejledning fra kyndige bridgespillere.
  • Det foregår torsdag den 2. maj kl. 17 til ca. 21, hvor vi mødes i Perssons Palæ, Skolen i Bymidten, Marienlyst Allé 2 i Helsingør.
  • Vi byder på sandwich og en øl/vand undervejs.
  • Tilmelding er nødvendig - og gerne med en ledsager.
  • Klik her og tilmeld dig senest den 26. april 
  • Tag mobiltelefonen med, gerne med Kahoot app’en installeret.

Har du brug for yderligere information, er du velkommen til at kontakte Johannes Hecht-Nielsen på tlf. 21 44 11 80.

Fakta om bridge i Helsingør Kommune

I Helsingør Kommune er der seks klubber, der er medlem af Danmarks Bridgeforbund. Derudover er der flere mindre klubber af mere ’selskabelig karakter’.

De organiserede klubber er:

BK 93 med 21 medlemmer, der spiller på Løvdal torsdag eftermiddag.
Bridgelogen med 24 medlemmer, der spiller på Espergærde Bibliotek onsdag eftermiddag.
Espergærde Bridgeklub med 23 medlemmer, der spiller på Espergærde Bibliotek onsdag aften.
Helsingør Bridgeklub med 53 medlemmer, der spiller på Løvdal mandag aften.
Helsingør Golf Clubs bridgeklub med 27 medlemmer, der spiller på Hellebækvej onsdag aften.
Hornbæk Bridgeklub med 24 medlemmer, der spiller tirsdag aften.

Helsingør Bridgeklub spiller fra september til og med april, men arrangerer åbne turneringer gennem sommermånederne, hvor også spillere fra andre klubber er velkomne.

Følg med i de seneste nyheder