Helsingør Kommune indgår aftale med ELINDCO om renovering af Værftshallerne
Arbejdet med at renovere værftshallerne kan snart gå i gang. Og det bliver byggefirmaet ELINDCO, der får opgaven til cirka 120 millioner kroner.
Filtrer efter
Der skete desværre en fejl, da vi prøvede at hente indholdet til denne side.
Vi beklager! Prøv venligst igen senere.
Arbejdet med at renovere værftshallerne kan snart gå i gang. Og det bliver byggefirmaet ELINDCO, der får opgaven til cirka 120 millioner kroner.
Virksomheder med fokus på økologi, produkter uden skadelig kemi, genbrug, genanvendelse og/eller social ansvar kan nu blive del af GoGreen netværk.
Rasmus Bjerregaard bliver ny kommunaldirektør i Helsingør Kommune. Fortsat udvikling af kommunen både for borgere og besøgende, godt samarbejde med erhvervslivet og et skarpt blik på den økonomiske situation er blandt emnerne øverst på dagsordenen.
I disse uger giver elever, medarbejdere og forældre input til lokalpolitikerne om, hvordan kommunens skoler kan blive endnu bedre.
Christina Søndergaard er leder af sundhedshusets nye storkøkken, som gik i drift den 2. januar. Hun har tidligere stået for driften af køkkenet i to store sundhedshuse.
Dronningen husker tydeligt besøget i Helsingør i sommer. Så godt at det blev omdrejningspunktet for den samtale majestæten havde med Berit Kofoed Hansen, da hun som modtager af Dronningens Fortjenstmedalje var inviteret i audiens.
Rådhusbetjentene Mikael Juul og Peter Gadving har løst alle typer af praktiske opgaver på Rådhuset. Altid bevæbnet med et smil på læben og en vittighed i baghånden. Men den 9. februar er 24 års parløb forbi. Makkerparret slutter som de startede - i samlet trop - og går på pension.
I samarbejde med Sundhedsstyrelsen støtter kommunen nu udsatte og psykisk sårbare borgere i at blive røgfri. Roger Shields er gået fra 20 til nul cigaretter om dagen. Det har styrket hans helbred og livskvalitet.
Elever fra 10. klasseskolen i Helsingør blev meget klogere på sundhedsfagene og arbejdet på et plejehjem, da de besøgte Plejehjemmet Falkenberg.
34 lokale virksomheder har opnået så stor vækst, at de i 2022 kan kalde sig gazelle-virksomheder. Det er rekordmange.
I sin tale ved årets nytårskur for det lokale erhvervsliv, så borgmester Benedikte Kiær både tilbage på det år, der er gået, og frem mod det, vi lige er trådt ind i.
Ægteparret Anders og Carina, der driver restauranten i Helsingør Golf Club og Restaurant Anders & Carina på Axeltorv, vinder sociale beskæftigelsespris.
Mentaltræner, rådgiver og tidligere jægersoldat B.S. Christiansen var fuld af energi og humor, da han talte om godt lederskab på erhvervslivets nytårskur.
Smederupgaard Gruppen fra Saunte er en af de lokale virksomheder, der har haft så stor vækst, at den har opnået en Gazelle-pris.
Godt nyt. Der bliver længere og længere mellem unge i Helsingør Kommune, som hverken er i uddannelse eller arbejde. Det viser en ny analyse.
Har du et forslag til, hvad den nye vej i Espergærde skal hedde? Så er det nu, du skal til tasterne.
Godt 300 erhvervsdrivende var den 16. januar samlet til nytårskur på Kulturværftet - se billederne fra den festlige dag.
Borgmester Benedikte Kiær ser tilbage på året der er gået og fremad mod året, der kommer, i sin nytårstale, som er optaget i det nye sundhedshus.
Helsingør Kommunes jobcenter har stor succes med naturforløb for ledige, der er gået ned med stress og depression.
Backe og Kompagni er en af de lokale virksomheder, der samarbejder med jobcentret og tager mod ledige fra naturforløbet.
Helsingør Jobcenters naturforløb har hjulpet Jane Sønderberg, efter hun gik ned med depression.
Det er firmaet Elindco, der har været totalentreprenør på byggeriet af Helsingør Sundhedshus, men flere lokale virksomheder har også været involveret.
Det har taget tre år og kostet 440 millioner kroner at bygge Helsingør Kommunes nye sundhedshus. Dermed er det lykkedes at holde både budget og tidsplan.
Der er gang i væksten hos virksomhederne i Helsingør Kommune. Antallet af gazellevirksomheder når rekordhøjt niveau.
Langt flere boliger i Helsingør Kommune skal i løbet af få år kobles af gasnettet og i stedet opvarmes med fjernvarme eller andre grønne varmekilder.
Helsingør Kommune åbner nu muligheden for at deltage i udbud af rollen som forpagter af Spisekammeret.
I januar 2023 slår vi dørene op til et spritnyt sundhedshus på 19.000 m2 med både kommunale og regionale funktioner og en lang række private behandlere.
I begyndelsen af januar 2023 rykker HRT fra Poppelgården i Snekkersten til lyse og moderne rammer i det nye sundhedshus på Prøvestenen.
- Det er nemt, praktisk og klimavenligt. Og så sparer man penge på sin transport. Sådan siger gymnasieeleverne Filuca Pontoppidan og Sif Milde om app’en nabogo, der skal give borgerne i Helsingør Kommune grønnere transportvaner.
Helle Heinesen kunne i november fejre 25 års jubilæum som social- og sundhedshjælper i Helsingør Kommunes hjemmepleje. På sin el-cykel kører hun hver dag rundt og gør en vigtig forskel for borgere, der har brug for hendes hjælp.
På Fagets Dag fik medarbejderne i ældreplejen kage af deres ledere som en anerkendelse af deres store indsats i dagligdagen.
Året nytårskur for erhvervslivet afholdes mandag den 16. januar kl. 16-18.30 på Kulturværftet.
For første gang er der blevet lavet en undersøgelse, hvor turisterne er blevet spurgt om, hvad de mener om Helsingør Kommune. Og svarene er gode.
I den årlige sammenligning af resultaterne blandt landets jobcentre fastholder Helsingør Kommune sin 13. plads.
Virksomheder inden for de maritime erhverv glæder sig over, at bådebygger- og sejlmageruddannelserne flytter ind i Helsingørs gamle skibsværft.
De første lokale virksomheder har taget imod Helsingør Kommunes tilbud om et energitjek. Og erfaringerne er gode.
Butikker har haft besøg af to detaileksperter fra Erhvervshus Hovedstaden. Tilbuddet om sparring er en del af den kommunale erhvervsfremmeindsats.
Økonomi- og Erhvervsudvalget har behandlet en henvendelse fra Djøf/HK vedr. Bech-Bruuns undersøgelse af borgmesterens adfærd overfor whistleblower-enhed.
Hvert skoleår tilbyder kulturområdet mindst én aktivitet til hver skoleklasse i Helsingør Kommune - se hvad der er foregået i oktober og november.
I begyndelsen af november oplevede en hel masse elever fra 1.-4. klasse musikforestillingen Ragnarok, som blev spillet på Kulturværftet.
Den 28. oktober var medarbejdere og ledere i dagtilbud, kunstnere, kulturformidlere og børnekulturfolk samlet til en mini-konference på Øresundsakvariet.
Helsingør Kommunes nye børneklimaråd havde 100.000 kr. at gøre godt med til projekter, der fremmer den grønne dagsorden.
Jonas Vestergaard på 22 år drømmer om at komme på turné med de helt store bands. Lige nu er han eventtekniker-elev på Kulturværftet & Toldkammeret - det er han også ret vild med.
Kommunens nye genbrugsplads Cirklen åbnede torsdag på Energivej i Helsingør. Cirklen er et godt eksempel på, hvad der skal til for at fremme den grønne omstilling og få mere direkte genbrug, sagde borgmesteren i sin åbningstale.
Aftalen mellem kommunen og boliggården er på plads, og nu kan indretningen af det nye kulturhus på Abildgårdsvej gå i gang.
Skolernes floorballdag løb af stablen med god stemning den 10. november i Helsingør Hallen.
Vi har netop fejret et nyt hold færdiguddannede sosu-medarbejdere, som står klar til at gøre en forskel for ældre og sårbare borgere i kommunen.
Omtrent 20 lokale virksomheder mødte op, da Helsingør Kommune inviterede til informationsmøde om energibesparelser.
I samarbejde med Teknologisk Institut tilbyder Helsingør Kommune, at lokale virksomheder kan få et grundigt tjek af deres energiforbrug.
12,5 millioner kr. fra Lauritzen Fonden giver et vigtigt bidrag til at omdanne Hal 19 til et ambitiøst center for bådebygger- og sejlmageruddannelserne.
Eleverne på de maritime håndværksfag tager traditionerne i den ene hånd og åbner fremtidens dør med den anden på nyt uddannelsescenter på Helsingør Havn.
Seniorrådet og Toldkammeret markerede FN’s internationale ældretema i godt selskab med ildsjæle.
Horten Advokatpartnerselskab konkluderer i undersøgelse, at der ikke er grundlag for at antage, at udsagnene i whistleblower-indberetning er korrekte.
Energikrisen har betydet en stor interesse for emner som varmeforsyning, energispareråd og energirenovering. Kommunen inviterer seks aftener over efteråret til info-møder om emnet på lokale skoler og gymnasier.
Temalokalplan for bevaringsværdige bygninger i Helsingør Kommune er nu i høring
Helsingør Kommune har vundet den prestigefyldte pris - European Green Leaf Award 2024. En pris som Europa-Kommissionen står bag, og som hvert år uddeles til mindre europæiske byer eller kommuner. Prisen er en anerkendelse af vores grønne indsats.
Byggeriet har været undervejs i flere år, men nu er det stort set færdigt og klar til indretning - og snart også indflytning.
Julelysene bliver hængt op i år i Espergærde Centret, men de kommer ikke til at være tændte hele tiden.
Mød op mod 1000 potentielt nye medarbejdere, når Helsingør og Helsingborg til februar igen afholder jobmessen. Det er gratis for virksomheder at deltage.
Økologi og mindre madspild er i højsædet på de kommunale plejehjem, der nu alle kan ansøge om det økologiske spisemærke i bronze.
Bibliotekernes vigtigste opgave at inspirere borgerne til at interessere sig for litteratur og kultur – og dermed for hinanden. Det mener Søren Mørk Petersen, der nu siger farvel til Helsingør efter 7 år på posten som bibliotekschef.
Du kan nu få hjælp til at udvikle din virksomhed. Helsingør Kommune tilbyder i samarbejde med Erhvervshuset sparring til butikker og handelsvirksomheder.
Den 13. oktober var ca. 140 elever samlet til stævne i kidsvolley, arrangeret i samarbejde med Espergærde Volley.
Der var brede smil og faste håndtryk til den halvårlige grundlovsceremoni i byrådssalen torsdag.
Camilla og Flemming fra SKP tilbyder de hjemløse en varm hue, en gåtur - og en vej ud af hjemløsheden. Den taknemmelighed, som de møder fra borgerne, er den største motivationsfaktor for hver dag at trække i arbejdstøjet.
Rasmus Hjulmann fra Espergærde var sammen sin familie draget til velkomstmøde i Toldkammeret søndag den 2. oktober. Familien flyttede til kommunen i foråret - en beslutning de ikke har fortrudt.
Plejehjemmet Strandhøj er et godt sted at være for medarbejdere, beboere og pårørende - det blev fejret med manér den 6. oktober.
Børn fra Ålsgårde Børnehus besøger en gang om måneden Falkenberg, og så står den på sang og leg med beboerne.
Plejehjemmet Strandhøj har ansat en række ’spirer’ – unge mennesker, som hjælper og aflaster aftenvagterne på plejehjemmet.
Der var tilfredshed hos det lokale erhvervsliv, da bog med 170 lokale producenter blev præsenteret.
Ny bog giver overblik over, hvilke lokale virksomheder, der producerer fødevarer, kunsthåndværk, tøj og meget meget mere.
Igen holder kulturen i Helsingør aftenåbent hver torsdag fra kl. 16.00 til kl. 20.00 med en perlerække af nye og eksklusive oplevelser.
Planlægningen for en videreudvikling af Prøvestenscentret går de her dage i gang. Der er plads til at tænke stort, siger udvalgsformand Janus Kyhl.
Efter otte år som kommunaldirektør i Helsingør Kommune, sagde Stine Johansen den 30. september farvel til Helsingør. Den tætte kontakt til borgere og medarbejdere bliver det største savn.
En mini-kulturfestival skabt af elever, lærere, musikere og billedkunstnere fik Mørdrupskolen til at summe af kaos og kreativitet en hel uge i september.
Helsingør Kommune har fået et børneklimaråd, som skal dele 100.000 kr. ud til gode klimaideer.
100 af Helsingørs kulturlivs bedste venner mødtes i Kulturværftet for at kickstarte udviklingen af en ny kulturpolitik for Helsingør Kommune.
Helsingør har ikke kun et rigt kulturliv i sommerperioden. Derfor åbner en række kulturinstitutioner igen i år dørene torsdag aften i de mørke måneder.
Legeinstruktører fra Gerlev - Center for Leg og Bevægelse har været på besøg i Ålsgårde, Hornbæk og Helsingør for at smitte børn og voksne med legeglæde.
Det kan virke besværligt at navigere i det svenske system, når man har brug for arbejdskraft fra den anden side af Sundet. Faktisk er det ikke så svært.
Kommunen samarbejder med Helsingør Floorball Team om forløb i alle SFO’er. Det skal udbrede kendskabet til floorball blandt kommunens yngste.
120 børnehavebørn fra Snekkersten-området var cirkusartister for en uge - og afsluttede med en flot cirkusforestilling for forældre og søskende.
Helene Horsbrugh tiltræder den 1. oktober 2022 som ny leder for dagtilbudsområdet i Helsingør Kommune.
En bred kreds af partier i Helsingør Kommunes Byråd har indgået forlig om budgettet for 2023.
Aftalen mellem regeringen og KL om at spare på energien får bl.a. betydning for temperaturen på kommunens arbejdspladser.
Marianne Hansen har netop fejret 40 års jubilæum ved Helsingør Kommune. Hun giver sine kolleger en stor del af æren for, at hun efter så mange år, stadig er glad for sit arbejde.
Leise Theilgaard, daglig pædagogisk leder for fritidsområdet i Snekkersten Skoledistrikt, går på pension efter 26 år i Helsingør Kommune.
Kommunen har mere end halveret CO2-udledningen pr. borger og er godt på vej mod 2030-målet.
Næsten halvdelen af deltagerne i projektet “Kvinder i beskæftigelse” er kommet i arbejde eller uddannelse.
Det bliver nuværende direktør Stella Hansen, der konstitueres i stillingen som kommunaldirektør fra den 1. oktober 2022.
Borgmester og Erhvervshuset aflagde ASG besøg til en snak om, hvordan virksomheden trods store udfordringer er kommet styrket gennem pandemien.
I oktober afholder Arbetsmarknadsförvaltningen i Helsingborg Danmarksuge. Målet er at matche svenske jobsøgende med virksomheder fra Helsingør Kommune.
Helsingør Kommune er gået 5 pladser frem i DI’s erhvervsmåling. Det betyder, at Helsingør Kommune i år er placeret som nummer 84 blandt danske kommuner.
Fremover kan man læse både hele sosu-hjælper og hele sosu-assistent-uddannelsen på den tidligere Skolen ved Kongevejen i Helsingør.
De kommende to år vil 1000 børn og 2000 forældre i kommunen blive klædt på til at leve et sundere liv.
Stine Johansen stopper i Helsingør Kommune. Fra oktober skal hun være direktør for bl.a. energi, klima og miljø hos KL, Kommunernes Landsforening.
Kommunikationen svigtede, og det er vi rigtig ærgerlige over, siger centerchef i By, Land og Vand (BLV), Nikolaj Hvingtoft, om det omdiskuterede vejarbejde ved Nygård-rundkørslen, der har været i gang siden mandag.
Torsdag d. 25. august blev Nordhavnens nye maritime legeplads indviet. Legepladsen er en bevægelseslegeplads, hvor der er fokus på bevægelse frem for redskaber, så større grupper af børn kan være i gang på samme tid. Temaet er naturligvis Havet.
Der var god stemning og flere spændende oplæg, da erhvervslivet onsdag den 24. august var samlet til sommererhvervsmøde på Den internationale Højskole.
Den tidligere rørsmed og dagplejefar, Stig Petersen, kunne i august fejre 25 års jubilæum som halinspektør i Hornbækhallen.
Jeanett Schultz er i april startet som pårørenderådgiver i en nyoprettet stilling. Hun vil gerne gøre mødet med kommunen til en endnu bedre oplevelse for borgerne – og samtidig frigive kollegernes tid til kerneopgaven.
Konventum har skruet ned for tempoet for at sikre et ordentligt arbejdsmiljø.
Entreprenørvirksomheden Zøllner fra Kvistgård har et par gode bud på, hvordan man holder på medarbejderne, og løn er langt fra det vigtigste.
Blue World Technologies i Kvistgård udvikler og producerer brændselsceller, som kan erstatte dieselmotorer i blandt andet skibe og lastbiler.
Som et led i kommunens projekt Biodiversitet i Børnehøjde har skoleelever prøvet livet som arbejdsmyrer ved Nyruphus Naturcenter.
Boligorganisationerne og Helsingør Kommune har underskrevet en ny aftale om udlejning og anvisning i de kommende fire år.
Eleverne smagte på planter og undersøgte, hvad jorden gemte på af smådyr, da de besøgte Klimahaven i nordvest.
Helsingør Kommunes jobcenter står klar til at hjælpe lokale virksomheder med rekruttering af nye medarbejdere.
4 ud af de 12 medarbejdere hos IWCS i Kvistgård er ansat gennem Helsingør Kommunes jobcenter.
Cykelpumper ved stationerne, fodhvilere ved lyskryds og ny cykelparkering i Espergærde. Sommeren byder på flere gode tiltag til glæde for de mange cyklister i kommunen.
I Helsingør Kommune er en tredjedel af de voksne flygtninge fra Ukraine kommet i arbejde. Det er langt flere end i resten af landet.
Nye boliger, grønne stier til skoven og stærke fælleskaber er blot nogle af planerne - og drømmene - for det nye Nøjsomhed.
Oksana Sharikova flygtede fra krigen i Ukraine. Nu laver hun chokolade i Gurre.
Hvis din virksomhed mangler arbejdskraft, er det værd at overveje, at kigge over Sundet, hvor der er gode muligheder for at finde den næste medarbejder.
Der blev serveret Richs kaffeerstatning og sunget med på gamle schlagere, da beboerne på Plejehjemmet Kristinehøj havde besøg fra 1950'erne.
Et nyt hold sosu-assistenter er netop blevet færdige – og fejret med reception. Fra august kan man læse hele uddannelsen til sosu-assistent i Helsingør.
Der er dygtige ledere og medarbejdere på dagtilbudsområdet i Helsingør Kommune, understreger Niels Brockenhuus, som stopper den 1. juli 2022.
I dag kan Maria Juel sidde på bænken uden for sin lejlighed uden at ryge. Det kunne hun ikke for et år siden. Et rygestopkursus i det fri blev for hende nøglen til at kvitte cigaretterne.
Tidligere Michelinkok, Diana Brændeholm, har lagt kokkekniven på hylden og hjælper nu sårbare borgere tættere på arbejde og uddannelse. Hendes arbejdsliv har aldrig givet bedre mening, end det gør på Flynderupgård.
Sejlservice er en lille men mangfoldig virksomhed. For ejer, Kent Norbert Kristensen, er det vigtigt med nogle faste rammer, der sikrer fællesskabet.
Mia Ekstrand har skiftet laborantfaget ud med uddannelsen til social- og sundhedsassistent – det har hun ikke fortrudt.
Sejlservice ApS har fået Den Sociale Beskæftigelsespris for 2021 - en påskønnelse af, at den lokale virksomhed tager et særligt socialt ansvar.
Mange vil kende Sysser Bendtsen, som har arbejdet et utal af steder inden for social- og sundhedsområdet i Helsingør Kommune.
Børnene i kommunen ligger blandt de 25 procent bedste til at tale, når de begynder i 0. klasse.
På Skolen ved Gurrevej er læsevejleder Line Riemer tilknyttet alle 0. og 1. klasser i faste rul – det styrker læsningen.