Den 25. og 27. juni 2021 afvikles IRONMAN 70.3 European Championship Elsinore. Det betyder top-trænede atleter og masser af liv og aktivitet på Kulturhavnen og i byen. Men det betyder også lukkede veje i store dele af kommunen. Få overblikket:

Luk alle
Åben alle

Hvert år sætter Helsingør scenen, når jernmænd og -kvinder kæmper om Europamesterskabet i den halve Ironman-distance.

I 2021 bliver IRONMAN 70.3 European Championship Elsinore afholdt søndag den 27. juni og fredag den 25. juni er der minitriatlon, 4-18-4.

Begge events er tilpasset myndighedernes COVID-19 regler og anbefalinger. 

Gode råd til løbsdagene

• Stil bilen uden for ruten i god tid inden løbet
• Kør hjemmefra i god tid
• Følg henvisninger fra politi, hjemmeværn, trafikofficials og frivillige vagter til alternative ruter
• Spørg til råds om, hvor du som gående eller cyklist kan krydse ruten
• Benyt offentlig transport – på MOVIAS og lokalebanens hjemmesider kan du se køreplaner for de omlagte og ændrede ruter

IRONMAN 70.3 European Championship Elsinore

Søndag den 27. juni afvikles den halve IRONMAN med start og mål ved Kulturværftet. Vejene på ruten vil være lukkede mellem kl. 05.30-16.30.

Cykelruten går via Ndr. Strandvej op til Sandagerhusvej, og rytterne kører her mod Saunte og Borsholm, Havreholm, Horserød, Skibstrup og tilbage til Helsingør, inden ruten går mod Nygård, Ny Horserød, Tikøb og Gurre. Herefter ad Rødegårdsvej, Karlsgårdsvej, Nørreløkkevej, Hellebækvej og retur ad Esrumvej, Møllebakken, Nygade, Kronborgvej til Ny Kronborgvej.

Da man ikke kan køre ad Hornbækvej fra Gurrevej til Havreholmvej og omvendt, bliver trafikanterne ledt af alternative ruter over Tikøb via Harreshøjvej til Dronningmølle. Der opsættes infoskilte til trafikanter og på lukkede veje op til ruten opsættes afspærring.

Se kort over cykelruten

Sluserne, hvor man kan krydse ruten i bil, er markeret med rød. Beregn lidt ventetid ved sluserne. Du kan også få vist en alternativ rute via denne ruteberegner.

Ruteberegner

Løberuten går via Kronborg Slot og Helsingør Midtby. Havnegade, indre by og Kronborgvej vil derfor være spærret frem til kl. 19.00.

Se kort over løberuten

Minitriatlon 4-18-4

Fredag den 25. juni afvikles minitriatlon med start og mål ved Kulturværftet. Her skal deltagerne svømme 400 m, cykle 18 km og til sidst løbe 4 km.
Vejene på cykelruten vil være lukkede i tiden kl. 17-22.

Se cykelruten, der går ad Nordre Strandvej

Cykelruten går til Hellebæk, hvor der vendes kort før Sveasvej og køres retur til Helsingør. Vejene på selve ruten lukkes kl. 17.00 og forventes at åbne igen senest kl. 22.00. Sidevejene spærres også samtidigt for færdsel ud på ruten.

Kontakt

Ved spørgsmål angående arrangementet herunder vejspærringer og trafikale forhold kontakt Parkeringsservice på parkeringsservice@helsingor.dk 

Har du ekstraordinært behov for at komme igennem afspærringer fx ved planlagt konfirmation, bryllup, studenterfest, kan du kontakte Helsingør Kommunes trafiktelefon alle hverdage fra mandag den 14. til fredag den 25. juni i tidsrummet 9-12 på tlf. 25 31 20 42.

OBS: Trafiktelefonen udvider åbningstiden! Fredag den 25. juni frem til kl. 20.30 og søndag den 27. juni kl. 7-18.30

NB: AFLYST i 2021

Kronborg Cup er en international fodboldturnering for ungdomshold fra hele Skandinavien – i dag Sjællands største fodboldturnering - med over 7.000 deltagere og mellem 15.000-18.000 besøgende i løbet af weekenden. Kronborg Cup afvikles hvert år i den sidste weekend af skolernes sommerferie.

Oplev det store åbningsevent fredag eftermiddag, der skyder årets Kronborg Cup i gang med koncert, underholdning, konkurrencer og forskellige bevægelsesaktiviteter for børn og unge. Kulturhavn Kronborg danner rammen om åbningsventet, og der er fri entré hele dagen.

Turneringen afvikles lørdag og søndag på over 50 fodboldbaner på Helsingør Kommunes otte fodboldanlæg og med hjælp fra over 800 lokale frivillige.

Læs mere om Kronborg Cup

NB: AFLYST I 2021

Vær med til hele Helsingørs løbefest hvert år i juni. 

Kronborgstafetten er Helsingørs store samlende stafetløb, der sætter fokus på fællesskab, sundhed og velfærd for alle i hele Helsingør Kommune.

Dermed er stafetten både for virksomheder, institutioner, foreninger og borgere i kommunen, men også for alle som bruger byen eller har lyst til at lære den bedre at kende.

Læs mere om Kronborgstafetten

Helsingør Sejlklub er hvert år værter for den traditionsrige kapsejlads Sjælland Rundt. I 2021 lyder startskuddet til kapsejladsen den 17. juni.

2021-udgaven af sejladsen markerer 75 års jubilæet for Sjælland Rundt. Hver Sjælland Rundt har haft sine karakteristika, og hver skipper og mandskab har haft deres specielle oplevelser.

Sejladsen har gennem mange år været et tilløbsstykke - med 2074 tilmeldte både som rekord. Pga. Corona-restriktioner er der i 2021 et begrænset antal deltagende både.

Læs mere om Sjælland Rundt

Center for Kultur, Erhverv, Politik og Organisation

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: kepo@helsingor.dk