Seniorliv

Jeg har været glad for mit job

Når Lonnie Glæsner den 1. maj går på pension kan hun se tilbage på et begivenhedsrigt og spændende arbejdsliv, der startede tilbage i 1972, hvor hun blev uddannet sygehjælper på det tidligere kommunehospital i Købehavn.

Efter i flere år at have arbejdet med både pleje, salg af sårplejeprodukter og haft egen købmandsbutik landede hun i 2010 i et vikariat på Poppelgården (i dag HRT) i Helsingør Kommune.

Da jeg kom ind ad døren på Poppelgården den første dag, fik jeg en oplevelse af, at her hører jeg vist til. Og sådan blev det, siger 66-årige Lonnie Glæsner, der i dag bor i Helsingør med sin mand.

Spring ud i det

Hun videreuddannede sig efterfølgende til sosu-assistent og blev siden en del af kommunens hjemmepleje. I dag står der både rehabiliteringsvejleder, forflytningsvejleder og praktikvejleder på visitkortet.

Lonnie Glæsner har altid været glad for sit job i hjemmeplejen, hvor hun mener man kan udvikle sig, hvis man tør gribe de udfordringer, der kommer.

Hvis man tør gribe ansvaret og springe ud i noget, kan man komme langt. Og man kan jo altid trække sig, hvis det ikke bliver som man havde håbet, fortæller Lonnie Glæsner.

Stejl læringskurve

Der er ingen tvivl om, at læringskurven er stejl, når man som nyuddannet skal stå på egne ben og navigere i de mange forskellige opgaver ude hos borgeren, mener Lonnie Glæsner.

Men heldigvis er der mange steder at gå hen for at få støtte og sparring fx hos sygeplejersker i gruppen, hos sin leder eller i akutteamet. Den mulighed brugte hun selv i begyndelsen og i dag er hun den erfarne, der kan dele sin viden med fx eleverne.

For Lonnie Glæsners eget vedkommende har det været afgørende for arbejdsglæden, at hun har grebet de muligheder, der bød sig og i dag er både rehabiliteringsvejleder, forflytningsvejleder og praktikvejleder. Hun nyder, at dagene er forskellige.

- Jeg ser mange forskellige borgere med forskellige behov og kan udforske den kompleksitet, der er i plejen. Det giver mening for sådan en som mig, der trives med mange bolde i luften, lyder det fra Lonnie.

Over grænsen

I en stor hjemmepleje med over 500 medarbejdere opstår der nogen gange uenigheder, og man kan opleve, at ens grænser bliver overtrådt. Derfor er det vigtigt, at man får sagt fra og talt ud med hinanden - og at man husker at sige undskyld, når det er nødvendigt, mener Lonnie.

Jeg synes generelt vi taler pænt til hinanden, og at vi er gode til at sige undskyld, hvis vi går over stregen.

Hun kommer med et eksempel fra en weekend for nylig, hvor hun burde have haft overblikket over fordelingen af teamets opgaver.

-Det hele brændte pludselig sammen, og der stod ti medarbejdere på en gang, der mente, at jeg skulle gøre noget for dem. Der kom jeg til at hæve stemmen og sige ’NU holder I mund!’. Der måtte jeg sige undskyld bagefter. For det var ikke okay.

Søde ord fra borgerne

Det er Lonnies indtryk, at borgerne generelt er tilfredse med den hjemmepleje, som medarbejderne leverer.

- Borgerne er glade, når vi kommer og søde ved os. Jeg har i min tid kun mødt få borgere, der ønskede en privat leverandør af pleje. Det er selvfølgelig ikke sjovt at blive skåret fx i rengøringstid, men de fleste ved godt, at det ude af vores hænder; at den slags er politisk bestemt.

Når Lonnie Glæsner den 1. maj går på pension, er det med fornemmelsen af at have udrettet noget meningsfuldt i sin tid i hjemmeplejen, samtidig med at hun har brugt og udviklet sin viden og færdigheder.

Man skal huske på at alt det, vi gør i hjemmeplejen, det gør vi for borgerne. Det er derfor vi er her, slutter hun.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør

Kontakt Hjemmeplejen

Klostermosevej 101
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 22 02

Borgere: Send Digital Post til Hjemmeplejen

Virksomheder: Send Digital Post til Hjemmeplejen

Telefonåbningstid alle ugens dage:

  • 08.00-11.00.
  • 14.00-16.00.
  • 18.00-20.00.