Børneliv

Lakserytteren var på besøg i Helsingør

Onsdag den 20. april lagde Kulturværftet lokaler til et længe ventet besøg af YouTube-stjernen Lakserytteren.

100 børn fra 4. og 5. klasse havde glædet sig til at møde ham og høre om hans nye bøger og om, hvordan man går fra at være stjerne på YouTube til at være forfatter og medejer af et forlag.

Børnene ventede spændt i det skønne forårsvejr på kajen, indtil Lakserytteren var klar til at tage imod dem med historier om alt fra, hvorfor han har hældt en hel grydefuld sovs over sig til, hvordan man udvikler figurerne i en bog sammen med sine fans.

Lakserytteren fortalte om den nye form, som hans bøger har. De skal nemlig ikke kun læses, men også spilles. De hedder Smartbooks.

Selfies og autografer

Børnene fik lov at stille mange spørgsmål og komme med ideer til, hvordan bogen som medie kan udvikles. Skal bogen fx blandes sammen med Virtual Reality, et spil eller måske en banan?

Efter foredraget var der mulighed for at få taget et billede sammen med Lakserytteren og få en autograf.

Børnene ventede pænt en klasse ad gangen på en selfie eller en autograf i en medbragt tegnebog, på et stykke papir eller på armen.

Besøget var en del af Helsingør Kommunes Læselyst-projekt, som også indeholder eftermiddagsarrangementer på skolernes biblioteker og en litteratur-konkurrence, hvor Ternet Ninja blev valgt som Helsingørs yndlingsbog i år og fik titlen som årets Holger D-bog.

Projektet er støttet af Undervisningsministeriet.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør