Børneliv

Elever designer grønne plantevægge

Eleverne på 7. klassetrin i Helsingør Kommune har hjulpet med at gøre deres skoler en lille smule grønnere. De har nemlig designet grønne plantevægge til deres skoler - og væggene er blevet både flotte og funktionelle, fortæller læringskonsulent Rikke Hyldahl Homann.

- Eleverne har gennem en designproces udviklet og bygget plantevægge, fortæller hun:

- De har set en introfilm om projektet, de har undersøgt hvor på skolen, der kunne være behov for en plantevæg, og så har de været en dag i Billedskolens værksted, hvor de har designet og bygget deres plantevægge under vejledning af Billedskolens designer og håndværker.

Lokale løsninger

Projektet Grøn byudvikling er udviklet i samarbejde med arkitektfirmaet ARKI-LAB, som også har udviklet undervisningsmaterialet til forløbet.

Projektet er støttet af EU-midler og tager afsæt i den europæiske grønne aftale, Green City, en strategi fra EU-Kom­missionen om at skabe et mere bæredygtigt Europa, hvor økonomien og handlen udvikler sig bæredygtigt og ikke gør skade på miljøet og klimaet.

Det handler om at lære at handle aktivt og designe lokale løsninger i forhold til emnerne luft, vand, natur og biodiver­sitet, cirkulær økonomi og affald og støj.

Se film om Grøn byudvikling

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør