Helsingør vandt over Vanløse

Søndag den 13. marts var Niels Severinsen og hans tre-årige søn, Karl Otto, mødt op til velkomstmøde på Kulturværftet, sammen med 120 andre nye borgere i kommunen. Hustruen Stine var hjemme med nyfødte ’lillebror’.

Velkomstmødet var ifølge Niels et flot tilbud til de nye borgere. Det syntes mange åbenbart, da der var fuldt hus.

Det føles godt, at kommunen henvender sig til dig i stedet for at det er den anden vej rundt.

- Det er ligesom at blive inviteret ind i et naboskab, sådan på makroniveau, fortæller Niels Severinsen, der har boet i Helsingør siden december 2021.

På mødet bød borgmester Benedikte Kiær velkommen og fortalte lidt om kommunen, de nye borgere kunne møde repræsentanter fra foreningslivet - og så var der rundvisning i byen og på Kulturværftet.

Fra Nørrebro til Helsingør

Både Niels og Stine er opvokset omkring København ved Damhussøen, og har boet på Nørrebro og Frederiksberg i 10 år. Så det mest nærliggende var da også at finde et hus tæt på København.

- Hvis vi kunne vi købe det hus, som vi gerne ville have i Vanløse, så havde vi nok gjort det. Men det var en skotøjsæske vi kunne få. Så vi måtte kigge nogle andre steder, siger Niels Severinsen.

Familien kendte godt til Helsingør gennem venner og bekendte, men det blev en løbetur i Teglstrup Hegn, der gjorde udslaget for, at familien valgte at bytte lejligheden på Nørrebro ud med en stor gammel villa på Odinsvej i Helsingør.

- Når man begynder at irritere sig over den larm i byen, som man tidligere selv var med til at lave, så er tiden inde til et skifte, lyder det fra Niels.

Vi tog et smut til Helsingør og løb en tur i Teglstrup Hegn. Og så faldt vi for byen, naturen og området.

Men det var ikke lige meget, hvorhenne i kommunen det helt rigtige hus skulle findes. Espergærde og Snekkersten stod for eksempel ikke på familiens ønskeliste.

- Vi var enige om, at det skulle være Helsingør, hvor der er en rigtig by, og hvor man kan gå eller cykle til alt det, man har brug for i hverdagen. Vi bruger Kulturværftet og området omkring værftet meget. Her har man sørget for at få samlet kulturen omkring havnen, og det giver stor værdi for os, fortæller Niels.

Mindre  transport med corona

Desuden gjorde muligheden for mere hjemmearbejde i kølvandet på corona, at transportregnestykket pludselig så noget bedre ud for familien.

- Vi skal ikke bruge over en time hverdag på transport, fordi muligheden for at arbejde hjemme er tilstede for os begge to. Så det var også medvirkende til, at vi godt turde tage det spring, siger Niels Severinsen.

Familien er generelt faldet godt til, men der er også ting man lige skal vende sig til.

- Man skal vende sig til, at man skal ud på genbrugspladsen med alt det, der kan hobe sig op i sådan et hus. Og at bilen ofte vinder over cyklen på de travle dage. Men jeg synes det virker som om kommunen forholder sig til den grønne dagsorden og samtidig gerne vil gøre det nemt at være børnefamilie, slutter han.

Helsingør Kommune holder velkomstmøde to gange om året – forår og efterår. Alle nye borgere, der er flyttet til inden for det seneste halve år inviteres via e-boks.