Seniorliv

Strygekvartet vakte glæde på plejehjem

’Det er dejligt med musik. Det lyder dejligt.’

De fire strygere fra Copenhagen Phil, der mandag den 3. maj lagde vejen forbi Plejehjemmet Grønnehaven, fik en varm modtagelse af beboerne.

Ca. 25 var samlet i plejehjemmets café for at høre de dejlige toner fra bl.a. Bachs Air og Mozarts Eine Kleine Nachtmusik.

Det var tydeligt, at beboerne nød musikken, som også bød på fællessangene ’Den blå anemone’ og ’Kom maj, du søde milde’. Der blev sunget, brummet og nynnet med.

- Det var en skøn måde at begynde ugen på. Jeg følte, vi havde vundet i lotteriet, da vi fik besked om, at vi ville få besøg af strygekvartetten. Jeg havde skyndt mig at booke, så snart jeg så tilbuddet, fortæller Vivian Skydsgaard Andersen, sygehjælper på Grønnehaven.

Gode, gamle Mozart

Orkestret Copenhagen Phil har valgt at markere den længe ventede, forsigtige genåbning af Danmark med en koncert-turné til i alt 32 sjællandske plejehjem. Og en af de befolkningsgrupper, som har måttet leve længst tid i isolation, møder den levende musik først – nemlig beboere på plejehjem.

Musikchef Peter Lodahl siger:

- Copenhagen Phil er hele Sjællands symfoniorkester, og vi vil gerne møde så mange sjællandske borgere som muligt. Det har selvsagt været vanskeligt i den seneste tid, og derfor er vi utrolig glade for igen at lade musikken spille på Sjælland. Det er vores ambition, at alle, der kommer i berøring med orkestret, får en uforglemmelig og inspirerende oplevelse.

Det mål blev indfriet på Plejehjemmet Grønnehaven.

- Det var dejligt med numre af gode gamle Mozart. Og dejlige sange, der var valgt, lød det fra beboerne efter koncerten.

Den 12. maj lægger musikere fra Copenhagen Phil igen vejen forbi Helsingør. Denne gang for at spille for beboerne på Plejehjemmet Birkebo.

Vivian Skydsgaard Andersen sammen med 108-årige Anna Grankvist - én af Danmarks ældste. Hun kunne hele teksten til Kaj Munks 'Den blå anemone'.

Der blev sunget, nynnet og brummet med på sange og musikstykker fra det meget engagerede publikum.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør