Seniorliv

Kvalitetsstandarderne har fået en ansigtsløftning

Hvilke tilbud har Helsingør Kommune til borgere, som har behov for hjælp i dagligdagen? Og hvilken service kan man forvente inden for fx genoptræning, praktisk og personlig hjælp og forebyggende hjemmebesøg?

Det kan man læse om i kvalitetsstandarderne for Sundhed og Omsorg, som har fået en ansigtsløftning og er blevet mere borgervenlige i 2023.

De i alt fem kvalitetsstandarder kan findes på kommunens hjemmeside under overskrifterne:

Lev godt og længe (aktiviteter, dagcenter og forebyggende hjemmebesøg) 

Aktiv hver dag (træning, kronisk sygdom, rehabilitering) 

Sammenhæng i hverdagen (praktisk hjælp og støtte) 

Sundhed og omsorg i hverdagen (personlig støtte, personlig pleje og sygepleje)

Særlige boliger (boligindretning, ældre- og handicapvenlig bolig og plejehjem)

Mere tilgængelige standarder

- Vi har valgt at følge tidens udvikling. Der var behov for nogle nye kvalitetsstandarder, som var mere borgervenlige i sprog og udtryk end de tidligere. Mere tilgængelige, kort sagt, for vi fik tilbagemeldinger om, at vores tidligere kvalitetsstandarder ikke blev brugt af borgerne, fortæller Lene Bergstein, leder af Forebyggelse og Visitation i Helsingør Kommune:

- Håbet er, at flere vil læse de nye standarder og opleve sig velinformerede, så vi får færre opkald fra borgerne, som går på, hvilke indsatser de er berettiget til.

I forbindelse med at de nye kvalitetsstandarder er blevet udarbejdet, har Seniorrådet, Ældresagen og Handicaprådet været inddraget. Og formen på de nye kvalitetsstandarder får pæne ord med på vejen fra Seniorrådet:

Seniorrådet bifalder samlingen af kvalitetsstandarder i letlæste foldere, skriver de.

Fakta

Siden 2003 har det været obligatorisk for kommunerne at have kvalitetsstandarder for de forskellige indsatser, borgerne får tilbudt.

Læs mere om kvalitetsstandarder

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør