Erhvervsliv

Sundhedshuset har holdt budget og tidsplan

Helsingør Sundhedshus blev officielt indviet fredag den 16. december, og til januar bliver dørene slået op til et spritnyt sundhedshus på 19.000 m2 med både kommunale og regionale funktioner og en lang række private behandlere.

Mens sundhedspersonale og patienter indtager lokalerne, kan alle de mennesker, der har arbejdet med selve byggeriet af sundhedshuset, se enden på deres arbejde. Det er tre år siden, arbejdet gik i gang, og det er lykkedes at holde både budgettet og tidsplanen.

Ifølge Jan Krog Islin, der er Helsingør Kommunes projektleder på byggeriet, skyldes det først og fremmest, at Helsingør Kommune som bygherre har været til stede på byggepladsen fra byggeriets start.

 

- Vi har i princippet været på byggepladsen hele dagen, og dermed har vi kunnet gribe ind, hvis noget var ved at skride. Og vi har kunnet lave en tæt opfølgning og hele tiden været på forkant med at holde budget og tidsplan.

 

Kan skride hurtigt ind

Jan Krog Islin kan nævne adskillige eksempler på, hvordan det hjælper, at projektledelsen er til stede på byggepladsen hele tiden. Hvis man ser en håndværker lave en fejl, kan man få fejlen rettet med det samme, hvilket ofte vil være hurtigere og billigere, end hvis fejlen først blev opdaget senere.

Projektledelsen kan sige det med det samme, hvis noget bliver bygget på en måde, der ikke er tilfredsstillende. Man kan også kontrollere, at det der bliver faktureret fra entreprenørerne, rent faktisk stemmer overens med det arbejde, der er blevet lavet.

- Det opstår hele tiden fejl, stort og småt. Hvis man venter med at påpege fejl til slutningen på byggeriet, skrider tiden. Her laver vi genopretningen med det samme og entreprenøren får mulighed for at rette op med det samme. Det er både hurtigere og billigere, siger Jan Krog Islin.

 

Indsatsen værd

Ud over Jan Krog Islin har også en maskinmester og en bygherrerådgiver været med i det team, der har fulgt byggeriet tæt fra start til slut.

Helsingør Kommune brugte samme setup til byggeriet af Skolen i Bymidten. Men ellers er det nyt for Helsingør Kommune at følge byggerier så tæt.

De tørre tal taler for, at det har været indsatsen værd. Normalt betragter man en budgetoverskridelse på 10 procent som værende inden for det acceptable. Byggeriet af sundhedshuset har holdt sig inden for budgettet på 440 millioner kroner, og er oven i købet blevet færdigt til tiden.

 

Læs mere om det nye sundhedshus

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør