Erhvervsliv

Gazelle fra Saunte: Vi er som en stor familie

Siden 2013 har Christian Kjersgaard-Johansen udviklet Smederupgaard fra en enkeltmandsvirksomhed, der løste mindre VVS-opgaver, til et entreprenørfirma med 18 ansatte. Virksomhedens vækst har været så stor, at Christian var blandt de 34 lokale virksomhedsejere, som opnåede en Gazelle-pris i 2022.

Christian Kjersgaard-Johansen er udlært VVS’er. Fra 2005 til 2013 arbejdede han som selvstændig, men med købet af gården Smederupgaard i Saunte, besluttede han sig for at udvikle forretningen og bruge gården som en del af sit brand.

- Mange gårde i Nordsjælland er kun åbne for de få. Jeg ville gøre Smerupgaard til et levende sted, hvor ansatte og kunder kommer og går dagen lang. Og jeg ville bruge gården som en del af virksomhedens brand, fortæller Christian Kjersgaard-Johansen.

I gamle dage, var der smedje i Smederupgaard, deraf navnet. I dag arbejder der 10 mand i VVS-afdelingen, 2 med murerarbejde, 2 i el-afdelingen og 3 frisører i Klipperiet, der også har til huse i gården. Der er i høj grad kommet liv i den gamle gård.

Alle behandles ens

Ifølge Christian Kjersgaard-Johansen, skyldes virksomhedens succes, en moderne tilgang i en konservativ branche.

- De fleste i branchen tænker i mester, svende og lærlinge. Hos os er vi alle teknikere og i øjenhøjde med hinanden. Det er selvfølgelig mig, der har styrepinden, men vi står alle inde for hinanden, og det giver en god synergi, siger Christian og fortæller, at han blandt andet tager udgangspunkt i medarbejdernes interesser, når han tager nye opgaver ind.

- Jeg tror, at vores vækst skyldes, at vi har kigget indad og optimeret virksomheden ud fra de ressourcer vi har. Vi har blandt andet kigget på, hvad der er en god arbejdsdag for den enkelte medarbejder og tilpasset opgaverne ud fra det.

Christian betegner ligefrem virksomheden som en stor familie.

Kunden i centrum

En anden forklaring på Smederupgaard Gruppens succes er tilgangen til kunderne.

- Vi har kunden i centrum og vil gerne fungere som rådgivere frem for sælgere, siger Christian og forklarer, at hvis en kunde eksempelvis ønsker at få installeret en varmepumpe, vil kunden blive præsenteret for forskellige valgmuligheder og få forklaret, hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige modeller.

- Vi ønsker klare linjer frem for kun at præsentere kunden for en pris, siger Christian.

Han tager med stolthed imod Gazelle-prisen.

- Jeg ser prisen som et skulderklap og en anerkendelse. At der er nogle, som ligger mærke til, at vi gør det godt. 

 

Fotoet: Salg og montering af varmepumper er en væsentlig del af Smedrupgaard Gruppens arbejde.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør