Erhvervsliv

Elever lærer at bruge håndværk til kreative fremlæggelser

Skoleopgaver kan også laves med sav og skruemaskine. I uge 11 var 8. klasserne i Helsingør Kommunes folkeskoler med til forløbet Kunst og Håndværk i Projektopgaven, hvor eleverne lærer at arbejde kreativt med skoleopgaver. I de seneste år er håndværk blevet en vigtig del af forløbet som et led i indsatsen for at styrke unges interesse for erhvervsuddannelser.

- De unge får nogle andre billeder på, hvad håndværk er, og hvordan man også kan bruge det i skolearbejdet, siger Ida Wettendorff, der er børnekulturkonsulent i Helsingør Kommune.

I år har eleverne således arbejdet med bl.a. møbeldesign og forarbejdning af metal, og desuden har håndværker-kooperativet Log Ladies introduceret de unge til at arbejde med bæredygtige genbrugsmaterialer, der er sponsoreret af Stark i Helsingør.

Klasserne deltager i en workshopdag på Ungdomsskolen, hvor eleverne arbejder i to parallelle workshops med professionelle instruktører. I den ene workshop er der fokus på billedkunst – i den anden på en håndværksmæssig tilgang til fremlæggelser.

Kunst og Håndværk i Projektopgaven arrangeres af Billedskolen, Børne- og Ungekulturen i Helsingør Kommune samt Skolepiloterne på Ungdomsskolen.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør