Erhvervsliv

Dronningens besøg skabte glæde hos lokale virksomheder

Det var første gang, at Hendes Majestæt Dronningens 50 år som regent, at hun var på officielt besøg i Helsingør Kommune. Derfor var der lagt mange kræfter i at sammensætte en program, der viser de mange spændende ting, som kommunen byder på. Efter en formiddag, der stod på karettur, besøg på Rådhuset og biblioteket på Kulturværftet samt en overraskelsesbesøg hos det danske herrelandshold var eftermiddagen reserveret til at besøge tre af de lokale virksomheder.

Nemlig Egeværk, der producerer enestående træhåndværk med et kunstnerisk udtryk. Bavarian Nordic I Kvistgård, der producere vacciner samt Peter Beier, der fremstiller håndlavet chokolade og is.

Hos alle tre virksomheder var det en stor oplevelse at tage imod Dronningen, og vi har samlet lidt reaktioner og billeder fra dagen her:

Mette Bentzen ejer af Egeværk:

Vi havde først og fremmest fokus på at give Dronningen en god dag, og designede besøget, som om vi skulle have en ”kollega” på besøg. Derfor var det også en stor oplevelse at mærke, hvor oprigtigt engageret og nysgerrig Dronningen var under sit besøg, og hvor nemt samtalen flød om proces og håndværk. Og så var det vidunderligt at mærke hvor glad hun blev over det værk, vi havde lavet specielt til at runde besøget af med – det rørte os helt ind i hjertet.
”Vi har klart kunnet mærke en øget interesse for det vi laver. Vi har ladet udstillingen stå, så andre har kunnet komme og opleve de samme værker. På knap to uger har vi haft mere end 250 interesserede gæster forbi – både folk, der kender os i forvejen, og helt nye ansigter. Vi er stadig relativt nye i Helsingør, og det virker som om besøget har været med til at gøre os lidt mere tilgængelige, det er rigtig positivt; alle er velkomne til at komme ind og opleve, hvad vi laver."

 

Dronningen i samtale med ejere af egeværk Lasse Kristensen og Mette Bentzen, mens hun føler på et af de nye værker.

 

Thomas Duschek, Communication Partner ved Bavarian Nordic:

”Stolthed. Så enkelt kan det siges. Det var den følelse alle medarbejdere i Bavarian Nordic stod tilbage med efter H.M. Dronningens besøg på vores vaccinefabrik i Kvistgård. Ikke alene stolthed over at møde Dronningen, men også en enorm faglig stolthed over at være med til at fremstille noget så vigtigt som vacciner, der kan redde liv. Det blev i den grad sat i perspektiv i forbindelse med Majestætens besøg.”
”Der var lutter smil og glæde hos alle vores medarbejdere, da H.M. Dronningen besøgte Bavarian Nordic. Vi havde rullet den røde løber ud på parkeringspladsen og havde indrettet en pavillon hvor vores dygtige folk viste og fortalte, hvorledes produktionen af vacciner foregår. Vejret var med os og gjorde naturligvis også sit til, at det blev en fantastisk dag, og da Majestæten igen forlod virksomheden, kunne vi fejre et vellykket besøg med kransekage til alle medarbejdere. Det blev en dag, vi sent glemmer.”

 

Der var glæde blandt medarbejderne på Bavarian Nordic i Kvistgård, da administrerende direktør Paul Chaplin modtog Dronningen på den røde løber.

Ejer Peter Beier: 

”Det har været en af de mest fantastisk dage i den tid, vi har drevet virksomhed, og jeg er evig taknemmelig for, at vi fik mulighed for at vise vores virksomhed frem for Hendes Majestæt, ligesom jeg ved, at det har været en stor dag for vores ansatte. Jeg er imponeret over, hvor interesseret og vidende Dronningen var, og man skulle virkelig være skarp for at svare på de mange spørgsmål hun havde om vores virksomhed og det at producere chokolade og is. Og når hun så forlænger besøget hos os med 20 minutter, så tager jeg det som et tegn på, at hun har været meget interesseret i det, vi laver.”
”Jeg er også virkelig taknemmelig over, at så mange var mødt op for at bakke op om Dronningen og skabe en festlig ramme om hendes besøg. Og så vil jeg også godt rose Helsingør Kommune for en fantastisk planlægning, der gjorde, at der var styr på alt det praktiske, så vi kunne koncentrere os om, at give Dronningen en god oplevelse. Jeg synes, at der var lavet et rigtig fint program for hele dagen, der i den grad har vist mange af de bedste sider ved vores kommune. Det synes jeg godt, at vi alle kan være stolte af.

Stemningen var i top ved sidste besøg hos Peter Beier. Her fik Dronningen blandt andet et indblik i, hvordan den håndlavede chokolade bliver til.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør