Erhvervsliv

Deltager i jobcenters naturforløb: Jeg har fået håbet tilbage

Jane Sønderberg er uddannet lærer og arbejdede som konsulent for voksne med autisme, indtil hun fik stress, som endte i en depression.

Hun mistede sit arbejde og blev derfor indkaldt til møde i jobcentret. Her fik hun tilbudt et naturforløb, og da hun ved, at det er godt for hende at være i naturen, takkede hun ja.

Allerede ved første møde med de andre deltagere i forløbet, var det en positiv oplevelse.

 

- Jeg blev overrasket over, hvor godt det var at møde andre i samme situation som mig selv. Det er en virkelig god gruppe. Der er stort set alle typer af mennesker, og det var rart at opleve, at jeg ikke var alene, fortæller Jane Sønderberg.

 

At forløbet foregår i naturen, hjalp også hurtigt Jane.

- Jeg blev mere bevidst om, at vi er en del af naturen, og naturen er en del af os. Derfor er naturen et virkeligt godt sted at falde til ro. I naturen skal man ikke præstere. Tingene er bare, som de er. Der er en ro og accept af bare at være, siger hun.

 

Bedre end terapi

Jane Sønderberg har tidligere gået til både psykiater og psykolog.

- Naturforløbet er det eneste, der har virket. Det har givet mig håb Jeg har fået det meget bedre, og jeg har lyst til at være udenfor hele tiden, siger Jane Sønderberg.

Hun er kommet så langt, at hun er begyndt i praktik på Kilden, der er en socialøkonomisk virksomhed, som også bruger naturen meget.

- I første omgang skal jeg finde ud af, hvor meget arbejde, jeg kan klare. På sigt er drømmen, at jeg kan hjælpe andre, gerne som naturterapeut.

Jane Søndeberg er stadig en del af jobcentrets naturforløb og mødes hver uge med sin gruppe og en af naturterapeuterne et sted i naturen.

- Naturforløbet er helt genialt, og jeg håber, at endnu flere kan få glæde af det. Det er et skånsomt forløb, hvor man er forskånet for pres fra jobcentret. I stedet er fokus på, hvad der er godt for en, og man lærer selv at blive bevidst om det, slutter Jane Sønderberg.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør