Erhvervsliv

Besøgsrunde hos lokale virksomheder

Dette forår har borgmesteren sammen med One Stop Erhverv besøgt en række lokale virksomheder. Mangel på arbejdskraft har været blandt emnerne på besøgene.

I løbet af foråret har borgmester Benedikte Kiær og chefkonsulent Birgit Johns Nielsen fra One Stop været på en besøgsrunde hos lokale virksomheder.

Det er altid en stor fornøjelse at møde menneskene bag, som er fulde af passion for netop deres virksomhed. Samtidig giver besøgene anledning til at tale om, hvad der er vigtigt for den enkelte virksomhed, og hvor kommunen kan hjælpe, udtaler borgmester Benedikte Kiær.

En af de tilbagemeldinger, der går igen hos flere virksomheder, er mangel på arbejdskraft. Det kan være svært at rekruttere kvalificeret arbejdskraft – fx på det tekniske område, hvor der mangler industriteknikere og ingeniører, og det kan også være svært at finde den rigtige lærling til håndværksvirksomheder.

De besøgte virksomheder spænder vidt fra håndværksvirksomhederne Helsingør Rammelistefabrik; Vagn & Lars Johansen Tømrerfirma og en af Danmarks største murermesterforretninger, nemlig Murermester J Ole Pedersen til fremstilling af piezokeramiske komponenter hos CTS Ceramics, udvikling af vandingssystemer hos Crysberg og produktion af tætningsringe i teflon hos Dana Seals. Kronborg Auto er en velkendt bilforhandler i kommunen og Thorsteds fremstiller specialfremstillede maskinkomponenter til bl.a. medicinalindustrien og endelig SHUTE Sensing Solutions, som udvikler en ny type sensorer baseret på optiske fibre fremstillet af en polymer.

Hvis du også vil have besøg på din virksomhed, så skriv en mail til os på onestop@helsingor.dk eller ring til Birgit Johns Nielsen på tlf. 25 31 25 07.

I besøget hos Thorsteds deltog teknisk direktør Henrik Pedersen samt industritekniker Mathilde Coff. Mathilde er en af de yngre medarbejdere hos Thorsteds, og hun kunne bl.a. fortælle om et alsidigt job, som indebærer både tilretning af tegninger og programmering, praktisk opsætning af maskiner og kvalitetssikring. Et alsidigt og teknisk job, hvor hun har fundet sin rette hylde.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør