Erhvervsliv

50 virksomheder hørte om de nye regler for erhvervsaffald

Der er ikke meget plads til affaldsbeholdere i de små gårde i bymidten, så derfor var hovedbudskabet, at det er vigtigt, at butikker og grundejere allerede nu sætter gang i processen med at få omlagt affaldsordningerne, så de kan overholde de nationale regler.

 

Hvordan kommer du i gang?

Find ud af, hvor meget du kasserer af de forskellige affaldstyper – brug meget gerne Guide: Sådan sorterer du dit affald som hjælp.

  

Tal med jeres nabovirksomheder, udlejere og beboerne i ejendommen om de fremtidige løsninger og mulighed for samarbejde. Gå sammen om fælles udbud af ruteindsamlinger, så I kan nedbringe udgifterne og antallet af containere. Helsingør Handel har allerede kontakt med interesserede indsamlere.

Overvej, om I vil melde jer som en af de 3 pilotvirksomheder, der får besøg af Econets eksperter i affaldsløsninger, så andre kan lære af jeres erfaringer.

 

Tidsfrist

Det tager tid at få omlagt alle ordningerne, så virksomheder i Bymidten har en længere frist til at få etableret disse. Tidsfristen er frem til et år efter, at borgernes sortering er påbegyndt - fristen forventes hermed at blive april 2025.

Hold øje med jeres virksomheds e-boks, da information fra kommunen normalt bliver sendt dertil.  

Hvis du har spørgsmål eller vil deltage som pilotvirksomhed, er du velkommen til at skrive til By, Land og Vand på affald@helsingor.dk eller ringe til Lotte Wammen Rahbek på tlf. 49 28 25 16.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør