Børneliv

Skolebiblioteker åbner ’After Dark’ for elever og forældre

Klokken nærmer sig 16, og Borupgårdskolen er så småt ved at blive affolket. Men på PLC – skolebiblioteket – summer det af liv. Biblioteket har - på FN's internationale læsedag den 8. september - inviteret indenfor til det første i en række af ’After Dark’ -arrangementer.

Her bliver eleverne opfordret til at tage deres forældre med på biblioteket. Og det har en del gjort brug af.
Blandt dem er Lilly fra 2. klasse, som har taget sin mor og storesøster Molly med.

- Lilly er startet på skolen for nylig, og for mig er arrangementet en god anledning til at se skolebiblioteket. Vi læser meget derhjemme, og det er altid godt at blive guidet til flere gode bøger, siger Lillys mor.

Også Youssef fra 2. klasse er gået på biblioteket med sin mor.

- Han læser rigtig godt, men det er fint med en snak med skolebibliotekaren om, hvilke bøger der er gode for ham at læse, så han bliver udfordret, uden at det er for svært, siger hans mor.

Forældre har stor betydning

Birgitte Reindel, som er skolebibliotekar på Borupgårdskolen, fortæller, at forældrene har stor betydning for børns lyst til at læse.

- Forældre spiller en vigtig rolle for, at børn læser i deres fritid. Så vi håber, at vores arrangementer med PLC After Dark kan give forældrene inspiration til gode bøger for deres børn, siger hun.

Der er i alt fem gange med aften-åbent, fordelt over hele året. På to af åbningsdagene er der besøg udefra – af forfatter Kasper Hoff og tegner Jan Kjær. Arrangementerne er primært henvendt til elever på mellemtrinnet og deres forældre.

- Det er vigtigt for os, at vi inviterer forældrene med indenfor. Håbet er, at de får lyst til at udforske bøgernes verden sammen med børnene, siger Birgitte Reindel.

Den første gang med PLC After Dark kan børnene være med i en logo-konkurrence. Logoet skal bruges til Holger D-prisen, som er en del af læseprojektet i kommunen. Her kan børnene nominere den bog, der har givet den bedste læseoplevelse – og siden kan børnene stemme på den bedste bog.

Fakta:

• Helsingør Kommune har søgt midler fra Undervisningsministeriets pulje til understøttelse af læselyst i folkeskolen

• Stort set alle PLC’er på kommunens indskolings- og mellemtrinsskoler holder åbent for eleverne og deres forældre et antal eftermiddage i løbet af skoleåret

• Spørg på din skole efter datoerne for ’PLC After Dark’

Youssef og hans mor er i fuld gang med læsningen.

Lilly og hendes mor og storesøster tegner på skolebiblioteket.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør