Børneliv

Inspirerende legedage for legebørn

I et hjørne af byparken ved Børnehuset Sommerlyst tager instruktøren et reb i hænderne. Med mimik og fagter får hun børnene i sin gruppe til at tage fat om rebet og lave en rundkreds. De bevæger sig opmærksomme rundt i en ring. Et par stykker falder, griner og kommer på benene igen. Klar til at høre hvad for en leg, der nu skal leges.

I et andet hjørne var børnene for et øjeblik siden krabber. Nu står de parat til at løbe ned bag en linje uden at blive taget af fange-monstret. Der løbes og hvines, og pludselig er der to, nej tre, fire … nej hele fem fangemonstre der fanger de andre.

I et tredje hjørne er børnene i gang med en leg, hvor alle er flyvemaskiner. Også her gælder det om at lytte efter en instruktion, give sig hen i legen og have det sjovt. Og hvis man falder undervejs, er der heldigvis en voksen i nærheden, der kan trøste, så man hurtigt er klar til at være med igen.

Smittende legeglæde

September har budt på legeinspiration for de ældste børnehavebørn i 15 lokale dagtilbud. Legeinstruktører fra Gerlev - Center for Leg og Bevægelse har været på besøg i Ålsgårde, Hornbæk og Helsingør for at smitte børn og voksne med legeglæde og ideer til mere leg i hverdagen.

Det er nemlig vigtigt at få ny inspiration til gode lege, der kan blive en del af hverdagen.

De i alt fire legedage er en udløber af projektet Levende Legekultur, som Helsingør Kommune har været en del af i de sidste fire år. Et projekt der med støtte fra Lauritzen-fonden og lokale midler finder sted i udvalgte dagtilbud, skoler og boligområder.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør