Børneliv

Folketingspolitikere besøgte Villa Kulla

Politikere fra Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg hørte torsdag den 7. april om frisættelse i Børnehuset Villa Kulla. Leder Teena Engeline Larsen og sprogpædagog Dorte Pedersen fortalte om frisættelsen, som i Villa Kulla bl.a. betyder daglige børnemøder og et øget fokus på sprogarbejdet.

Politikerne fra Helsingør Kommunes Børne- og Uddannelsesudvalg lyttede også med.

- Hos os har frisættelsen betydet et endnu skarpere fokus på at holde fast i og udvikle vores succeser med bl.a. opdeling af børnene i smågrupper og læseleg, fortalte Teena Engeline Larsen.

Villa Kulla har udover sprogpædagog Dorte Pedersen en håndværker og en billedkunstner ansat. De arbejder med børnene inden for hver deres felt og går udover den almindelige normering. Det er muligt, fordi Villa Kulla modtager socioøkonomiske midler.

Perspektiver og dilemmaer

Efter et oplæg kom folketingspolitikerne på rundvisning i Villa Kulla og så bl.a. Stormhvalen. Det er et skib, som børnene har bygget sammen med Villa Kullas håndværker, efter at børnene har læst bogen 'Stormhvalen' i læseleg.

I læseleg arbejder man systematisk med en bog - og gør ord og begreber fra teksten så konkrete som muligt.

Dagen sluttede med, at folketingspolitikere og byrådspolitikere drøftede perspektiver og dilemmaer i arbejdet med velfærdsaftalen.

- Vi mødte glade børn og medarbejdere. Og de arbejder målrettet med friheden for at skabe Danmarks bedste dagtilbud. Vi så eksempler på kreative og innovative læringsmiljøer, som stimulerer nysgerrighed og fordybelse, sagde Anders Kronborg, formand for Børne- og Undervisningsudvalget, efter besøget:

- Jeg kan godt lide overskriften for frihedsforsøget i Helsingør, hvor ingen er i tvivl om, at det er barnet der er i centrum: Fri til at skabe - Danmarks bedste børneliv.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør