Børneliv

Elever var myrer for en dag

Arbejdsmyrer kan hverken tale eller se. De gør kun én ting: De arbejder for myrekolonien, hvor de skaffer mad og vedligeholder myretuen. Imens koncentrerer myredronningen sig om at lægge æg.

I øjeblikket har en række skoleelever fra Helsingør Kommune mulighed for at prøve livet som arbejdsmyrer af. Det sker ved Naturcentret Nyruphus, hvor performancegruppen ’Secret Hotel’ guider dem gennem forskellige trin:

Eleverne bygger en myretue med rekvisitter, der forestiller afgnavede blade og æg. De afprøver myrernes måde at udveksle information på. De oplever, hvordan myrerne kender forskel på deres egen koloni og andres, og hvordan de orienterer sig ved hjælp af dufte og berøringer.

Undervejs får eleverne et lille glas med en levende myre. De skal observere myren og bagefter prøve at efterligne dens bevægelser. Til sidst er det tid til en kombineret myre-danse-rap, der opsummerer den nye viden, eleverne har fået om myrer.

Fakta om myrepostyr:

  • 'Myrepostyr' indgår som en del af 'Biodiversitet i Børnehøjde', en kommunal indsats der arbejder på at bevidstgøre børn i dagtilbud og skoler om naturens mangfoldighed, dyr og planter, gennem naturaktiviteter og kulturtilbud.
  • Aktiviteten er blevet til i samarbejde med Helsingør Teater.

Nyd de fine fotos fra en dag, hvor elever fra Apperupskolen og Espergærdeskolen var på besøg på Nyruphus.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør