Børneliv

De større elever får mulighed for mere tid med klassen

Et bredt flertal af folketingets partier har vedtaget en række tiltag for yderligere genåbning af Danmark. Det får blandt andet betydning for eleverne i 5.- 8. klasse, der i øjeblikket er tilbage i klasselokalerne hver anden uge. De får nu mulighed for fysisk fremmøde udendørs i de uger, hvor de ikke kan møde ind til indendørs undervisning. 
En beslutning, som også kommer børnene i Helsingør Kommune til gavn, og det glæder borgmester Benedikte Kiær (C), og formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Gitte Kondrup (S). I en fælles udtalelse lyder det:
"Vi er så glade for, at den nye aftale åbner op for, at elever i 5.-8. klasser i de uger, hvor de ikke har fysisk fremmøde, kan mødes udendørs i skoletiden fra den 21. april.

Skolerne er straks gået i gang med at planlægge med disse nye muligheder, hvor fokus er på at øge trivslen hos eleverne og hvor fysisk fremmøde udendørs kan understøtte den daglige undervisning.

Elever og forældre vil få information via Aula - og allerede nu kan vi se, at der bliver taget hensyn til alder og hvad der er af muligheder i nærmiljøet - dvs. der vil være forskellige løsninger fra skole til skole og fra årgang til årgang.

Det bliver så godt, at skoleeleverne kommer til at se hinanden endnu mere - det har de brug for! Og vi ser frem til at høre om de udendørs aktiviteter, som skolerne arbejder med - for vi har masser af muligheder for lærende aktiviteter i vores smukke naturområder, besøg på Kronborg eller Museet for Søfart.

Og så er det vores allerstørste ønske, at alle elever i alle klasser snart kommer rigtigt tilbage i skolen hver dag, så skoledagen igen bliver som den var før vi lukkede ned," siger Benedikte Kiær og Gitte Kondrup.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør