Borger

Velkommen til 13 nye statsborgere

Højtidelig, festlig og forløsende. Sådan kan man beskrive stemningen i Byrådssalen onsdag eftermiddag, hvor 13 nye statsborgere var mødt op for at trykke hånd med borgmester Benedikte Kiær og viceborgmester Mette Lene Jensen og få udleveret deres længeventede danske statsborgerskabsbevis.

- Jeg ved mange af jer har boet i Danmark i rigtig mange år, I har ventet på og arbejdet for det her i lang tid, så jeg vil starte med at sige stort tillykke med jeres danske statsborgerskab. Det handler ikke kun om det eftertragtede rødbedefarvede pas men om identitet og om alle de pligter og rettigheder der følger med at være dansk statsborger, sagde borgmester Benedikte Kiær i sin tale til de glade, nye statsborgere.

Agnieszka Skovgaard Frederiksen er en af dem, der har ventet længe på sit røde pas. Hun er født i Polen men har boet i Danmark siden hun var to år.

Jeg har brugt 17 år på at opnå det her statsborgerskab, så jeg er helt ubeskriveligt glad i dag.

- Det betyder meget for min identitet, da jeg føler mig utrolig dansk, men også rent praktisk gør det nogle ting meget nemmere fx rejser, jobsøgning og den slags. Jeg har faktisk næsten ikke sovet i nat af bare spænding, siger Agnieszka, der bor i Tikøb sammen med sin mand og to børn.

Også Craig Frank fra Espergærde var mødt op til ceremonien med familien; sine to sønner og hustru.

Han har boet 30 år i Danmark og i Espergærde siden 1994. Og han er vild med Danmark, den danske historie og det skandinaviske landskab, der minder ham om Missouri, USA, hvor han selv stammer fra. Statsborgerskabet skal fejres senere på sommeren med en stor gruppe venner fra Espergærde.

Lizett Perez Sanchez, der oprindelig er fra Cuba, havde taget sin tidligere dansksprogslærer og nuværende nabo med til ceremonien.

De nye statsborgere kommer fra Polen, Tyskland, Guatemala, USA, Cuba, Rumænien, Marokko og Rusland. Et stort tillykke til alle.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør