Rasmus har booket årets koncert på Danmarks smukkeste venue

Rasmus Schrøder er musikredaktør på Kulturværftet og er en af drivkræfterne bag årets musikfest på havnefronten den 18. juni, hvor Tina Dickow og The Cardigans giver koncert under åben himmel for flere tusind mennesker.

Vi har spurgt Rasmus, hvordan en musikredaktør arbejder - og hvordan man får fingre i de gode navne…

Hvor længe har du været musikredaktør på Kulturværftet?
Jeg blev ansat i august 2011, så jeg har været med næsten helt fra starten. Og huset åbnede jo den 10/10 2010.

Er du selv lokal?
Jeg har boet i Køge hele mit liv bortset fra en afstikker til København i 7-8 år. Så jeg er sådan en cowboy, der kommer ridende ind i Helsingør hver dag - med rygende pistoler.

Hvilken type arrangementer booker du, kun musik eller…?
Ud over koncerter booker jeg også vores comedy program og forskellige shows på Kulturværftets Store Scene. Jeg producerer også en række egenproduktioner - eksempelvis Milling og Molbechs George Michael live podcast med Jan Glæsels Rumors Corner som husorkester. Det show premierer vi i Helsingør og sender på turné over hele landet til efteråret. Og så har jeg ansvaret for vores dansk/svenske samarbejde, hvor vi arbejder med at udvikle relationerne mellem de to lande til fordel for både publikum og brancher.

Hvilke navne er du mest stolt af at have booket?
Til den udsolgte koncert med den græske superstjerne George Dalaras i 2019 var grækere fra hele Nordeuropa rejst til Helsingør for, sammen med et dedikeret dansk publikum, at høre hans 12 mands bouzouki orkester spille den traditionelle græske rembetiko. Det var meget intenst! Koncerterne i Hal 14 er også højdepunkter hvor Slayer, Whitesnake og Dream Theater skiller sig ud og så selvfølgelig koncerten på Havnefronten med Sting i 2016.

Hvordan foregår det, når man booker så store navne som Cardigans og Tina Dickow?
Det hele tager udgangspunkt, i hvilke artister der vælger at tage på turné i de givne sæsoner. Sammen med min kollega Georg Rasmussen er vi i dialog med en lang række booking agenter som formidler deres artister til landets spillesteder og festivaler. Vores job er at få feltet imellem kunstnerisk kvalitet og økonomi til at gå op i en højere enhed og sikre at borgerne i Helsingør kan opleve det, som i vores optik, er det vigtigste turnerende musik lige nu.

Hvor vil du placere navne som Tina Dickow og Cardigans på listen over attraktive navne ’man’ gerne vil have fingre i?
Tina Dickow har flere gange besøgt Kulturværftet, hvor der hver gang har været udsolgt. Cardigans har vi ikke haft besøg af før, og den 18. juni er en helt særlig lejlighed til at høre dem live, da det er den eneste koncert i både Danmark og Sverige på denne turné.

Hvad er din rolle under selve koncerten?
Når vi når frem til afviklingsdagen skal jeg gerne være overflødig og alle processer bør køre. Hvis de ikke gør, er det mit ansvar at sørge for det.

Hvad er det sjoveste ved at være musikredaktør på Kulturværftet?
Os ansatte på Kulturværftet har for en stor dels vedkommende været med fra dengang, da huset lige var åbnet. Det betyder, at vi sammen har været igennem en lang udviklings- og læringsproces med alle vores programspor – eksempelvis i forbindelse med udendørskoncerterne, som vi taler om her. Her har vi sammen skulle finde ud af, hvordan Havnefronten kunne udvikles som udendørs venue, så vi i Helsingør kan præsentere noget helt særligt på vores helt særlige venue.

Havnefronten er i min optik et af de smukkeste venues, vi har i Danmark. Så selve dette udviklingsarbejde sammen med mine kollegaer er det allervigtigste for mig, og er det som stadig giver mig et kick, når det hele materialiserer sig og alle vores anstrengelser munder ud i at mange tusinde mennesker har en god oplevelse.

Hvad er det mest udfordrende?
At få armene ned igen.

Du kan købe billet til koncerten den 18. juni på kuto.dk