Borger

Rasmus Bjerregaard bliver ny kommunaldirektør

Efter 11 år som kommunaldirektør i Holbæk Kommune og i Furesø Kommune kan Rasmus Bjerregaard nu gøre klar til at overtage rollen som kommunaldirektør i Helsingør Kommune fra 1. marts. 53-årige Rasmus Bjerregaard har omfattende erfaring som topleder i den kommunale sektor og et stort netværk i både staten, andre kommuner og organisationer.

Borgmester Benedikte Kiær glæder sig til samarbejdet:

- Jeg er rigtig glad for, at et enigt byråd i aftes har besluttet, at Rasmus Bjerregaard er Helsingør Kommunes nye kommunaldirektør. Ansættelsesudvalget har haft en god og grundig proces, hvor vi satte barren højt. Helsingør Kommune er i en spændende udvikling, hvor det er vigtigt, at vi alle er med og at vi kan håndtere den økonomiske smalhals, som regeringen har udmeldt. Med Rasmus har vi fået en kommunaldirektør, der samler os, kan udfordre os og ved hvordan man som kommune både kan sikre udvikling og stabil økonomi. Rasmus bor i vores kommune, og har derfor et godt kendskab til kommunens styrker og udfordringer. Rasmus skal løfte en tung arv fra Stine Johansen - og det kan han.

Stort velkommen til Rasmus - jeg glæder mig meget til samarbejdet.

Ramus Bjerregaard ser frem til at tage hul på de nye udfordringer fra 1. marts:

- Jeg har været optaget af kommunerne og den kommunale økonomi stort set hele min karriere. Det er et fantastisk område at beskæftige sig med hver eneste dag – lige midt i hverdagen, tæt på borgerne og samtidig helt afgørende for udviklingen af vores fælles velfærdssamfund. Efter at have prøvet opgaven som kommunaldirektør i Furesø og senest Holbæk, glæder jeg mig meget til næste kapitel på min hjemmebane i Helsingør Kommune.

Jeg ser meget frem til samarbejdet med politikere og medarbejdere og til sammen med de mange borgere, foreninger, virksomheder osv. at yde mit bidrag til at gøre Helsingør Kommunen til et endnu bedre sted at bo, arbejde, studere og besøge.

Rasmus Bjerregaard har boet i Helsingør Kommune siden 2000 – først i Tikøb og siden 2005 i Helsingør by. Han er gift og har to voksne børn. Ud over familie og venner bruger Rasmus Bjerregaard bl.a. fritiden på jagt og kanoture, og så holder han af engelsk fodbold og amerikanske krimiforfattere.

CV

Cand. Scient. pol, Københavns Universitet, 1995.

• 2016 Kommunaldirektør i Holbæk Kommune
• 2012 Kommunaldirektør i Furesø Kommune
• 2009 Direktør i Hillerød Kommune
• 2004 Økonomichef, Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune
• 2002 Chef for velfærdspolitisk sekretariat, Indenrigs- og Sundhedsministeriet
• 1998 Fuldmægtig og specialkonsulent i Finansministeriet
• 1992-1998 Dansk Flygtningehjælp og fuldmægtig i Indenrigsministeriet

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør