Kør Grønt: Overvejer du at skifte til elbil?

Det er tredje gang, at Copenhagen Electric under Region H og elbilforeningen FDEL inviterer til Kør Grønt-dag. Og i år er Helsingør Kommune kommet med på listen over kommuner, der får besøg af det grønne initiativ. Det sker den 18. september kl 10-15 på pladsen foran Kulturværftet.

Her kan borgerne møde den fuldelektriske bil, tale med elbileksperter og elbilsejere, prøvekøre elbiler og generelt opnå et bedre kendskab til elbilen og de lademuligheder, der findes – for i sidste ende, bevæbnet med kvalificeret viden, at overveje skiftet til elbil.

Tag springet

- Mange gør sig tanker om at skifte til elbil, men tør måske ikke tage springet. Kør Grønt-dagen skal være med til at sætte skub i salget af elbiler, så vi kan få reduceret CO2-udledningen i persontransporten, siger Gitte Larsen, der er klimakoordinator i Helsingør Kommune.

Det glæder borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær, at Kør Grønt i år også kommer forbi Helsingør:

Jeg er rigtig glad for, at vi får besøg af Kør Grønt-kampagnen netop nu.

- Lige før sommerferien godkendte Byrådet en ny strategi for udvikling af ladestandere i kommunen, da vi ved at omstilling af transportsektoren er helt afgørende for, at vi får reduceret vores klimapåvirkning. Udviklingen inden for elbiler går meget hurtigt lige nu, og det her er en rigtig god mulighed for at blive opdateret på området, siger borgmesteren.

Sund fornuft og klimabevidsthed

I Snekkersten bor elbilejer Ole Fauerschou, som har haft en elbil, nærmere bestemt en Hyundai Kona, siden juli 2020. Han vil anbefale alle, der har den mindste lyst til at anskaffe en elbil at komme til Kør Grønt dagen, hvis man lige behøver det sidste skub. For Ole Fauerschou er det at køre i elbil en optimal blanding af sund fornuft, behagelighed og klimabevidsthed.

Vi har ikke et sekund fortrudt at vi skiftede til elbil.

- Fordelene overstiger langt de få ulemper. Den er hurtig i optrækket, lydsvag, nem at betjene og man får stor køreglæde. Og så er den langt billigere i drift end en benzinbil. Når jeg sætter mig ind i en benzinbil i dag, føles den nærmest lidt gammeldags og tung at betjene, siger han.

Og så er den nem at lade op.

- Ligesom mobiltelefonen sætter vi den i kontakten, når vi kommer hjem. Det vil sige, det er overhovedet ikke bøvlet. Den lader op om natten, hvor strømmen er billigst og så er den klar til omkring 480 nye kilometer.

Foruden Helsingør kommer Kør Grønt i løbet af sensommeren til både Hillerød, Roskilde og Køge.

Det sker på Kør Grønt-dagen:

• Kom gratis med bussen til Kør Grønt: I Helsingør Kommune kan man på Kør Grønt-dagen køre gratis med bus på følgende buslinjer: 340, 345, 347, 801A, 802, 803, 840, 841
  • Vind en elbil i op til 14 dage
  • Deltag i aktiviteter for hele familien bl.a. en familie-quiz
  • Prøvekør bilmærkerne: Aiways, Kia, MG, Nissan, Mercedes, Polestar, Renault, Skoda, VW. Ladeoperatøren E.ON Drive vil også være til stede.

Informationsmøder for boligforeninger og virksomheder

Boligforeninger og virksomheder har en afgørende betydning, når det gælder muligheden for at få opladet sin elbil. Boligforeningerne og virksomheder er derfor udpeget som centrale samarbejdspartnere for kommunen i forbindelse med udvikling af ladeinfrastrukturen i Helsingør Kommune.

Informationsmøderne har til formål at forberede lokale virksomheder og boligforeninger på processen at vælge den bedst egnede løsning. I Helsingør afholdes informationsmøderne den 22. og 23. september.

Tilmelding til møderne kan ske her