Borger

Godt nyt til de tohjulede

Cykelparkeringen ved Espergærde Station har siden marts været under renovering. Men nu er der godt nyt til de mange pendlere, der hver dag hopper på cyklen til stationen. De fire nye overdækninger i to etager - med plads til i alt 288 cykler – står nemlig klar til brug fra den 1. juli 2022.

Foruden de 288 overdækkede pladser er der også kommet 12 pladser, hvor ladcykler kan låses fast i en særlig låsebøjle, og hvor der er let adgang med en tung cykel.

Hele området har fået ny belægning og til vinter får cyklisterne glæde af ny belysning i både de nye og de gamle cykelskure.

Tre nye ’pumpestationer’

Også andre steder i kommunen er det blevet lidt nemmere at være på to hjul. På de tre kystbanestationer er der i maj opsat cykelpumper, så dækkende kan få lidt ekstra luft på farten.

Ved Espergærde station står pumpen for enden af det nye ladcykel-område, ved Snekkersten finder du den for enden af cykelskuret nærmest busstoppestedet og på Helsingør station er pumpen opstillet ved siden af den eksisterende pumpe over for de offentlige toiletter.

Fodhvilere

I løbet af efteråret bliver der opsat såkaldte fodhvilere i udvalgte kryds, som man kan støtte sig til. Du er velkommen til – allerede nu – at komme med input til, hvor der mangler sådan en. Send en mail ind til blv@helsingor.dk senest 1. september 2022.

Hvis du er i tvivl om hvad en fodhviler er, så findes der fodhvilere ved krydset Trækbanen/Rosenkildevej/I. L. Tvedesvej.

Cykelsti på Nordre Strandvej

Også arbejdet med ny cykelsti på Nordre Strandvej i Ålsgårde er i fuld gang. Planen er, at der skal være ny cykelsti hele vejen mellem Hornbæk Plantage og Odinshøjstien, på landsiden – godt 1,5 km.

Arbejdet er en del af det samlede projekt for cykelsti på begge sider af Nordre Strandvej – fra Helsingør til Hornbæk.

Tag cyklen med i bussen - gratis

Siden sidste sommer har det været muligt at tage sin cykel med i alle Movias almindelige busser, men fra fredag den 1. juli bliver det også gratis at tage sin cykel med - i både busser og lokaltog.

Ordningen er et forsøg, der som udgangspunkt gælder et år.

I bussen er pladsen dog ikke ubegrænset. Der er plads til enten to cykler, barnevogne eller kørestole i bussen. Spørg chaufføren hvis du er i tvivl.


Den nye overdækkede cykelparkering i to etager ved Espergærde station

Nye cykelpumper ved alle kystbanestationer i kommunen

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør