Flere handicappede får mulighed for en dukkert

Badesæsonen er gået i gang, og mange mennesker har de seneste uger valfartet til strandene i Helsingør Kommune.

Byrådet i Helsingør Kommune har nemlig besluttet at indkøbe 6 badekørestole til borgere med bevægelseshandicap, og de nye stole sættes op fra tirsdag den 29. juni. Kørestolene fordeles med en stol på Espergærde strand, Snekkersten strand, Grønnehave Strand i Helsingør, Langebro i Ålsgårde samt to stole på Hornbæk strand.

Badekørestolene er placeret på strandene ved livreddernes lyseblå livredderstationer. Det er den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste som står for at udlåne badekørestolene, og aflåser badekørestolene om natten. Badekørestolene udlånes i hovedsæsonen indtil 8. august 2021, alle dage klokken 10-18.

Hos formanden for By- Plan og Miljøudvalget Christian Holm Donatzky er der glæde over, at der nu bliver bedre mulighed for en tur i havet for personer med bevægelseshandicap:

I Helsingør Kommune er vi med rette stolte over vores placering ved havet, og de oplevelser og muligheder, der er forbundet med det.

- Derfor synes vi også, at det er noget, som alle skal have glæde af, også selvom man er afhængig af en kørestol. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi har indkøbt seks nye badekørestole. Jeg håber, at mange vil benytte muligheden for en kølende dukkert i sommervarmen den kommende tid, siger Christian Holm Donatzky.

Siden 2019 har den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste haft i alt 4 badekørestole i brug på strande ved Dronningmølle, Tisvildeleje, Hornbæk og Liseleje, og livrederne har gode erfaringer med udlån af badekørestole.

Vi har haft stor succes med badekørestole på de nordsjællandske strande de seneste år.

- Så derfor glæder jeg mig over, at endnu flere med bevægelseshandicap får mulighed for at nyde de mange dejlige strande i Helsingør Kommune, siger livredderchef ved Nordsjællands Livredningstjeneste John Mogensen.

Badekørestolene i Helsingør Kommune kan benyttes af borgere og turister, der har et bevægelseshandicap. Danske Handicaporganisationer er positive over for, at der nu kommer badekørestole ved flere strande i Helsingør Kommune.

I Danske Handicaporganisationer (DH) er vi rigtig glade hver gang tilgængeligheden for alle bliver bedre i kommunen.

- Det her er godt for bevægelseshandikappede borgere i kommunen og turister, som kommer til fra nær og fjern. Vi vil arbejde for, at badestolene også bliver taget med på kommunens tilgængelighedskort, så man kan planlægge sin ferie rigtig godt. Fra DHs side bliver vi ved at arbejde for at vi får endnu bedre tilgængelighed og vi er i god dialog med Center for By, Land og Vand og med vores deltagelse i kommunens Handicapråd, siger Marie Klintorp fra Danske Handicaporganisationer

De to søskende Annemette og Helle Christiansen havde stor glæde af den nye badekørestol ved Espergærde Strand.