Farvel efter 48 år i kommunen

En ’ægte’ Helsingoraner, der kom til verden for 66 år siden på Fødehjemmet Antoniehus, har torsdag den 29. april sin sidste arbejdsdag i Helsingør Kommune. Det er med blandede følelser, at Bente Flintrup siger farvel til sine kolleger ved en corona-venlig frokost torsdag eftermiddag kun for de nærmeste.

- Man får et helt særligt forhold til sin arbejdsplads, når man både er født i byen, opvokset i byen og har arbejdet i kommunen så mange år, siger Bente Flintrup, der gerne ville have holdt en stor afskedsreception for både nuværende og tidligere kolleger og samarbejdspartnere.

Rejser og vandreturer, som her i Østrigs alper, er noget af det Bente Flintrup skal bruge sin tid på, når verden igen åbner op.

I berøring med mange mennesker

I kraft af sit arbejde med at udleje og sælge kommunale ejendomme, har Bente Flintrups berøringsflade med folk i byen gennem årene været stor.

Hun har som ejendomsadministrator for eksempel været i kontakt med de boligaktivister, der besatte nogle af byens tomme ejendomme i 70’erne og 80’erne, med bestyrelser i flere kolonihaveområder, med forpagtere, kommunale lejere, forsyningsselskaber og selvfølgelig ved mange lejligheder med kolleger på museerne, i IT-afdelingen, i arkivet, i juridisk afdeling og ikke mindst med dem på det tekniske og sociale område, når udsatte borgere stod uden tag over hovedet.

Startede som elev i Byrådssekretariatet

Men den kommunale karriere startede et andet sted. Efter kommunalreformen i 1970, hvor Tikøb og Helsingør Kommuner blev sammenlagt, kom der nye kommunale opgaver til, som krævede flere hænder. Så i 1972 blev tolv nye kontorelever ansat i kommunens administration. 17-årige Bente Flintrup var en af dem, der fik plads i Byrådssekretariatet og efterfølgende fik tilbudt en fast stilling.

Borgmesteren hed Ove Thelin og var den første af de fem forskellige borgmestre, der har siddet på posten i den tid Bente Flintrup har været ansat.

Bente Flintrup havde sin daglige gang i skrivestuen, hvor elever og kontoransatte side om side nedfældede borgmesterens, udvalgenes og kommunaldirektørens officielle referater, breve og dokumenter – på skrivemaskine naturligvis. En stor kontrast til i dag, hvor alting foregår digitalt, og hvor ledere og medarbejdere selv journaliserer og arkiverer deres dokumenter og referater i kommunens elektroniske sags- og dokumenthåndteringssystem Acadre.

Det var på alle måder en anden tid dengang. Vi var også meget mere tilbageholdende og generte end unge er i dag. Vi lyttede meget til de ældre. Men samtidig havde vi det også sjovt, fortæller Bente Flintrup.

Kommunen har som arbejdsplads forandret sig en del siden 1972, hvor fx kaffepauser var noget, der blev afholdt på faste tidspunkter hver dag. Og man måtte bestemt ikke drikke kaffe i arbejdstiden.

- Men vi gjorde det jo alligevel. Så havde man koppen stående i en skuffe, der hurtigt kunne lukkes, hvis der kom nogen, husker Bente Flintrup.

Rart at gøre nytte

Bente har været meget glad for sit arbejde, hvor det at finde de helt rigtige oplysninger om de kommunale ejendomme frem til borgere og kolleger har fyldt en stor del. Ud over kollegerne kommer hun særligt til at savne én ting.

Det, der med at folk har brug for én. Det kommer jeg virkelig til at savne. At gøre nytte og at gøre en forskel.

Havde det ikke været for corona, havde Bente Flintrup sandsynligvis fortsat og taget 50 års jubilæet i 2022 med. Men sådan skulle det ikke være.

- Jeg synes, der går rigtig meget tabt ved at arbejde hjemme. Det har været hårdt. Jeg har savnet mine kolleger og hverdagen på rådhuset. Så nu har jeg besluttet at stoppe, selvom jeg godt ved, at genåbningen er på vej.

Tiden skal nu bruges på mand, børn, børnebørn, patchwork, vandreture, skiferier og veninder. Men kollegerne i Center for Økonomi og Ejendomme må gerne ringe, hvis der skulle være en oplysning, de ikke kan finde.

- Jeg kommer gerne forbi og hjælper. Jeg er jo alligevel lige rundt om hjørnet, siger Bente Flintrup.