Borger

Elisabeth og Gustav skal til Prins Christians 18 års fødselsdag

Elisabeth Wederkinck fra Espergærde og Gustav Havlye fra Tikøb er udtrukket som vindere i en helt særlig konkurrence. Søndag den 15. oktober skal de to unge nemlig deltage i Prins Christians 18 års fødselsdag på Christiansborg Slot sammen med to unge fra hver af landets øvrige kommuner – og alle de andre gæster.

Elisabeth og Gustav, der går i henholdsvis 3.G og 2. HF. på Espergærde Gymnasium, mødte spændte - og lidt nervøse - op til fotografering på Rådhuset i sidste uge.

Elisabeth havde slet ikke regnet med at vinde, så hun blev meget overrasket, da vinder-beskeden tikkede ind på hendes telefon:

- Mine veninder og jeg havde regnet lidt på, hvad chancen ville være for at vinde. Den var så lille. Jeg gjorde det også lidt for sjov, så blev vildt overrasket… Men jeg glæder mig, og jeg tror det bliver en vildt stor oplevelse.

Hun ser det også som en unik mulighed for at 'dresse' op, for som hun siger:

- Når man skal til fest i Kongehuset, kan man ikke være over-dressed. Så jeg skal helt klart have en ny, fin, lang kjole.

Smoking og uden kasket

Gustav er også spændt og ser frem til en oplevelse, man sikkert kun får én gang i livet. Han skal ud og have en smoking - og så har han planer om at tage kasketten af den 15. oktober.

- Jeg tror det bliver vildt – og en kæmpe oplevelse. Jeg glæder mig til at se, hvem og hvor mange mennesker, der kommer.

I alt 45 unge, 31 piger og 14 drenge, har indsendt en video til Ungdomsskolen med en fødselsdagshilsen til prinsen og var dermed med i konkurrencen om en adgangsbillet til den royale gallafest. Alle de små videoer bliver nu klippet sammen til et digitalt fødselsdagskort til Prins Christian fra hele kommunen.

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør