Borger

Bibliotekerne får ny erfaren chef


Fra 1. maj hedder chefen for Helsingør Kommunes Biblioteker Andrew Cranfield. Andrew kommer fra en stilling som leder af biblioteker og kulturinstitutioner i Tønder Kommune og har tidligere bl.a. været ansat som direktør for den europæiske biblioteksforening, EBLIDA.
 
Andrew fortæller, at Helsingørs stærke kulturprofil gjorde det helt oplagt at søge stillingen som bibliotekschef i kommunen:


"Bibliotekernes potentiale som videns-, lærings- og dannelsesinstitution står stærkt i et landskab, hvor der er brug for nye fælleskaber og mødesteder i kulturen. Sammen med mine nye kollegaer vil jeg arbejde for at styrke Helsingør Kommunes bibliotekers rolle som en kulturinstitution, der kan sætte vigtige samfundsdagsordener på programmet fx i forhold til børns læsning, bæredygtighed, digital dannelse samt sundhed og trivsel."


Og videre:


"For mig er det vigtigt at se folkebibliotekerne som en institution for alle og jeg er meget optaget af, at biblioteket ikke kun er et fysisk sted (og det er bestemt også vigtigt), men også er præget af en mission som handler om at komme ud til borgerne, dér hvor de er. På den måde kan vi møde borgere, som vi måske ikke ellers er i kontakt med og dermed skabe nye netværk og relationer."


Andrew Cranfield er uddannet bibliotekar (1992) og cand. mag. i Kultur & Formidling (SDU-2003).

Følg med i de seneste nyheder

Hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Helsingør