Seniorliv

Randi har 40 års jubilæum: Jeg elsker at arbejde med mennesker

31-01-2024

Den 1. februar 2024 har social- og sundhedsassistent Randi Bannebjerg fra Plejehjemmet Falkenberg været ansat i Helsingør Kommune i 40 år.

Egentlig ville 66-årige Randi Bannebjerg gerne have været jordemor. Men hendes forældre syntes ikke, det var noget for hende. Derfor kom hun i boghandlerlære og var i faget i nogle år. Men arbejdet med mennesker trak.

"Min søster var sygehjælper, og jeg besluttede at gå samme vej," fortæller Randi, hvis første job var på Fysiurgisk Hospital i Hornbæk.

Siden blev hun ansat på Teglværksgården, som frem til 2010 var Helsingør Kommunes plejehjem i Ålsgårde. Og her faldt hun så godt til, at hun flyttede med, da beboere og personale fra Teglværksgården rykkede over på det splinternye plejehjem, Falkenberg. 40 år i alt er det blevet til i Helsingør Kommune.

De sidste mange år har jeg arbejdet som fast aftenvagt. Og jeg er sindssygt glad for at være på Falkenberg. Jeg får lov at bruge min faglighed og har mange søde kolleger," fortæller Randi, som blev uddannet social- og sundhedsassistent for 30 år siden.

Hun mener, at der bliver sat de helt rigtige rammer op omkring hendes arbejdsliv.

"Jeg har ikke som sådan brug for synlig ledelse. Men jeg ved, at der bliver taget hånd om mig, hvis jeg har spørgsmål eller andet i løbet af en vagt. Hvis jeg skriver til Helle (Lund, red.), ringer hun mig op ganske kort tid efter, selv om det er om aftenen. Det giver en tryghed," fortæller hun.

 Arbejder godt sammen

Den største forandring, der er sket i løbet af Randis 40 år i faget, er, at de ældre, der kommer på plejehjem i dag, er langt dårligere, end de var tidligere.

"Før i tiden var der ældre på plejehjemmet, som var friske, men måske bare havde behov for selskab og en tryg ramme om deres liv. I dag har vi rigtig mange beboere med demens og tunge udfordringer," fortæller hun.

 Randi har mange opgaver i løbet af en vagt. Hun er sygeplejefagligt ansvarlig for plejen i eftermiddags- og aftentimerne og giver fx sonde og insulin. Det er også hende, som bliver tilkaldt, hvis en beboer pludselig bliver dårlig.

Jeg svæver ligesom over vandene på alle vores afsnit og føler, at jeg gør en forskel, selv om det måske lyder gammeldags. Vi er et hold, som arbejder godt sammen," fortæller Randi. 

Ingen planer om pension

Det er i høj grad arbejdsmiljøets og kollegernes fortjeneste, at Randi ikke har planer om at lade sig pensionere foreløbig.

"Når jeg fylder 67 år, går jeg ned i tid, så jeg har fri hver fredag. Men jeg føler stadig, at jeg kan lære fra mig, og så længe jeg kan det, bliver jeg ved. Jeg kan godt lide, når jeg gør noget for en beboer – eller en pårørende – som gør ham eller hende glad. Det giver virkelig meget," siger Randi.

Hun er af den opfattelse, at man kommer langt med smil og godt humør. Og der er ingen tvivl om, at hun er vellidt på Falkenberg. Undervejs i interviewet bliver det til utallige hilsener og hej’er til kolleger, som passerer igennem opholdsrummet.

Randis jubilæum bliver fejret med morgenkaffe på Falkenberg - og Kongens fortjenstmedalje - fredag den 2. februar.

Følg med i de seneste nyheder