Helsingør-stemmer

Podcastserie: Helsingør for begyndere

Her kan du lytte til vores serie af podcasts, Helsingør for begyndere.

Serien er skabt af nytilflyttede Karen Læsøe Fink, som har samlet masser af nyttig viden om sin nye kommune. Vi er sikre på, at du kan få noget ud af at lytte med, selv om du har boet i Helsingør i årevis.

Episode 1: Kulturlivet

Mød Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet, og Christian Struckmann Irgens, slotschef på Kronborg.

De to garvede kulturfolk guider til gode oplevelser i det lokale kulturliv. Vidste du fx, at du kan komme på sanketure i naturen året rundt eller til fællesspisning i Toldkammeret alle hverdage?

Episode 2: Idrætslivet

Mød Nanna Borup, Helsingør Floorball, og Frank Jensen, Snekkersten IF. De giver et indblik i idrætslivet i Helsingør Kommune, som byder på noget for enhver smag.

Vidste du fx, at den ældste motionsspiller i Snekkersten IF Fodbold er 85, og at folk i alle aldre har stor glæde af at spille floorball?

Hør også om Kronborg Cup, Sjællands største fodboldstævne, der finder sted i Helsingør hvert år i august.

Episode 3: Livet ved vandet

Mød Kasper Wedersøe, formand for Helsingør Sejlklub, og Grith Rugaard, forperson i Espergærde Badelaug.

De fortæller om vinterbadning og sejlsport - nogle af de aktiviteter, man kan bruge den 30 km lange kyststrækning i Helsingør Kommune til. 

Episode 4: Arbejdslivet

Mød Rasmus Greve, indehaver af virksomheden LoudLiving, som bygger nyt af genbrugsmaterialer, og Sebastian Gyrst-Longsig Christensen, leder af Museum Helsingør.

De fortæller om arbejdslivet og handelslivet i Helsingør - fra sundtoldens tid til i dag, hvor brandet Made in Elsinore bygger på en stærk fortælling.

Episode 5: Livet i bykernen

Mød Henrik Møller, folketingsmedlem og beboer i et hus fra 1717 i bykernen, og Per Godtfredsen, tidligere stadsarkitekt i Helsingør Kommune.

De fortæller om bykernen, hvor gamle huse er bevaret og saneret - og om den unikke stemning i byen, med tudende færger, krinkelkroge og charmerende huse og baggårde med mange velbevarede detaljer.

Politik og Organisation

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: po@helsingor.dk