Vaccination af borgere i Helsingør Kommune

Du skal selv bestille tid og sørge for transport til vaccinationsstedet - men vi hjælper borgere, som ikke selv kan transportere sig.

Opdateret den 3. marts 2021:

Alle danskere over 16 år vil i første halvår af 2021 blive tilbudt vaccination mod Corona-virus. Det er Sundhedsstyrelsen, som er ansvarlig for vaccinationsprogrammet.

Borgerne er inddelt i 12 målgrupper og bliver inviteret til vaccination, efterhånden som Danmark får leveret vaccinedoser. Se i Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender, hvilken målgruppe du tilhører, og hvornår du kan forvente at blive vaccineret.

Se Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender

Vigtigt: Du kan først blive vaccineret, når du har modtaget en invitation til vaccination fra Statens Serum Institut. Brevet kommer i e-Boks, eller pr. brev hvis du er fritaget for digital post. 

Læs, hvordan du gør, efter at du har modtaget invitationen til vaccination:

Luk alle
Åben alle

Hvis du selv – evt. med støtte fra pårørende eller omgangskreds - kan transportere dig til vaccinationscentret og selv kan booke en tid digitalt, skal du gå ind på hjemmesiden www.vacciner.dk Her finder du en ledig tid og booker med dit Nem-ID.

Vær opmærksom på, at der kan være kø for at logge på.

Book tid til vaccination

For langt de fleste borgere foregår vaccinationen i Region Hovedstadens vaccinationscentre. Det nærmeste vaccinationscenter er på Østergade 8 i Hillerød. Men du kan booke i et hvilket som helst center i regionen med ledige tider.

Se en liste over Region Hovedstadens vaccinationscentre

Hvis du ikke kan finde en ledig tid til vaccination, kan du gå på Region Hovedstadens vaccinations-hjemmeside og se ledige tider.

Her bliver der hver dag, omkring middagstid, opdateret med nye tider, og du kan se, hvilke dage der er ledige tider, som kan bookes via vacciner.dk.

Bemærk, at der ikke hele tiden er ledige tider til vaccination. Der vil løbende bliver lagt nye tider ud i takt med, at regionen modtager nye vaccinedoser.

Vigtigt: Din invitation til vaccination bliver ikke forældet, men kan også bruges senere.

Hvis du selv kan transportere dig til vaccinationscentret, men ikke er i stand til at booke tid digitalt, kan du ringe til Region Hovedstaden på tlf. nr: 30 66 89 37. Her kan du få hjælp til at booke tid.

Borgere, der har brug for hjælp til transport til og fra vaccination og ikke har nogen omkring sig til at bistå, vil få hjælp fra kommunen. 

Borgere i denne gruppe skal henvende sig til Helsingør Kommunes vaccinekørselskontor på tlf. 49 28 28 28.

Har du brug for hjælp til kørsel til og fra vaccinationsstedet, skal du ikke selv booke tid til vaccination. Kommunen sørger for både kørsel og tidsbestilling.

Hvis du har været i kontakt med kommunen om kørselsbehov, bliver du kontaktet, når vi har booket tid og kørsel.  

Nogle borgere i målgruppe 2 (borgere på +65, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje) og 3 (+ 85-årige) har behov for vaccination i eget hjem. Det er fx borgere, der er svært immobile eller sengeliggende.

Helsingør Kommune får snart mulighed for at tilbyde hjemmevaccination. Kontakt vores vaccinekørselskontor på tlf. 49 28 28 28, tast 3.

Luk alle
Åben alle

Skal man af sted til vaccination og føler sig lidt utryg ved det, kan man henvende sig til Røde Kors, som tilbyder en frivillig ledsager til Corona-vaccination.

Borgere, der ønsker en ledsager, kan registrere sig på www.rødekors.dk/parat, eller ringe på tlf. 35 29 96 60 alle hverdage mellem kl. 10-14.

Røde Kors tilbyder en ledsager for en enkelt borger, der er selvhjulpen, men har behov for et tættere følgeskab for at føle sig tryg. Det indebærer, at ledsageren:

  • Henter borgeren ved eget hjem (går ikke over dørtærsklen)
  • Følger borgeren til vaccinationscentret (eller testcenter, læge, tandlæge etc.)
  • Venter i observationsområdet/venteværelset
  • Sikrer, at borgeren kommer trygt hjem med sine ejendele

NB: Røde Kors hjælper IKKE hjælpe med at bestille tid etc., da det involverer deling af fortrolige persondata. Der opfordres til, at transporten til og fra vaccinationscentret ikke foregår i privat bil.

Helsingør Kommune

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-Mail: info@helsingor.dk