Stærkere - Sundere - Sammen

Er du klar til at blive mere aktiv sammen med andre, få stærkere muskler, sundere kostvaner og øget trivsel, så er livsstilskurset "Stærkere. Sundere. Sammen" måske noget for dig?
Søg om at komme med på kurset.

For mænd og kvinder

Stærkere. Sundere. Sammen er et kursus for dig, som er motiveret for at ændre livsstil. Tidligere hed kurset ”Rigtige Mænd”. Nu er kurset blevet til et hold for både mænd og kvinder. Du bliver en del af et fællesskab, hvor I arbejder sammen om at få en mere aktiv livsstil, hvor I styrker jeres muskler og får sundere kostvaner. Som sidegevinst opnår du lavere taljemål, forbedret kondition, og du taber nogle kilo.

Holdet

Holdet udgøres af 12-16 mænd og kvinder, som mødes til forskellige planlagte aktiviteter cirka 20 gange over 3 måneder. Derudover træner I på egen hånd eller i mindre grupper. Det er forberedelse til, at I efter endt forløb selv står for at holde fast i den nye livsstil. Alt undervisning og vejledning er gratis, men du skal selv betale for et foreningsmedlemskab (se under krav til deltagerne).

Krav til deltagerne

  • Mænd og kvinder over 18 år kan komme på holdet. Du skal være bosiddende i Helsingør.
  • Du kan komme på holdet, hvis du har svær overvægtig med en BMI over 30. Vi vurderer hver enkelt deltager ud fra vægt, mulig begyndende livsstilssygdom, fx prædiabetes, smerter i bevægeapparatet, motivation for en livsstilsændring og ønske om at være en del af fællesskabet.
  • Du skal være villig til at melde dig ind i Helsingør IF Atletik, Egevænget 6 i Helsingør. Klubben råder over et stort motions- og styrketræningsområde. Det er her I mødes til træning og her I selv kan træne videre.
  • Du skal betale for medlemskab af klubben, som koster 525 kr. i alt for hele kursusperioden.
  • Du forventes at deltage aktivt og engageret i alle aktiviteter.

Underviserne

For at komme godt i gang og erstatte gamle vaner med en ny og mere aktiv livsstil, får I hjælp af to eksperter, hver på deres område. Per Nielsen er uddannet personlig træner og kostvejleder med speciale i vægttab, anatomi og fysiologi. Edith Rasmussen er professionsbachelor i Ernæring og Sundhed fra Metropol, livsstilscoach og måltidsformidler. 

Træningen

Forløbet består af en række træningsaktiviteter. Før du kommer i gang med det, får du testet dit kondital, og konditallet bliver testet igen efter endt forløb, så du kan se, hvor meget du har forbedret dig. Træningen foregår i motions- og træningsområdet hos Helsingør IF Atletik. Der vil også være udendørs træning og træning andre steder, så du fx kan prøve kajakroning, boldaktiviteter i Snekkersten Hallen, men også yoga, som gavner både krop og sind.

Måltidsværksteder

Forløbet består også af fire måltidsværksteder, hvor du kommer I køkkenet og lærer at lave nye retter med mange grønsager. Temaerne kan være nem hverdagsmad, mad i en fart og mad på farten. Der vil ikke være ”forbudte” ting i køkkenet, men det handler om at lære at kende kostrådene og spise maden i passende mængder.

Coaching

Coaching er et omdrejningspunkt for livsstilforandringen, som guider jer på vej. Der vil være nogle fælles coaching seancer for hele holdet og nogle individuelle coachingmøder med træneren, hvor du kan tale med træneren om din egen situation.

Aktiviteterne foregår forskellige steder i Helsingør, og nogle ad gangene hos Helsingør IF Atletik, Egevænget 6, 3000 Helsingør. Måltidsværkstederne finder sted i undervisningskøkkenet i Helsingør Sundhedshus, Birkedalsvej 35 A. Aktiviteterne vil oftest være på hverdage mellem kl. 16.00 og 20.00 eller weekend mellem kl. 09.30 og 12.00.

Kurset udbydes én gang om året og varer fra august til november. Du kan ansøge om at komme på holdet ved at klikke på linket øverst på siden. Vi tager udgangspunkt i din ansøgning, når og hvis du inviteres til en indledende samtale, som ligger sidst i maj måned. Alle får et svar. 

Når holdet er sat, vil der blive udleveret en mødekalender for hele perioden.

Center for Sundhed og Omsorg

Birkedalsvej 35A
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28

Borgere: Send Digital Post
Virksomheder: Send Digital Post