Rigtige mænd - livsstilskursus

Rigtige Mænd er et gratis kursus for dig, som ønsker en sundere livsstil, stærkere muskler og større livskvalitet.

  • Rigtige Mænd er et gratis kursus for mænd, som er motiverede for at ændre livsstil. Du bliver en del af et fællesskab, hvor I som hold arbejder sammen om at få en sundere livsstil, stærkere muskler og større livskvalitet.
  • Gennem forløbet bliver du vejledt af en erfaren personlig træner og en livsstilscoach/måltidsformidler. Holdet vil blive udfordret og I vil lære nyt. I skal igennem forskellige former for motion – lige fra styrketræning, gå-fodbold til vinterbadning, yoga og en tur i skoven på mountainbike.
  • I skal I i køkkenet og udfordres på jeres madmod. I lærer at lave nye nemme retter med masser af grønsager. I vil blive præsenteret for ca. 20 forskellige slags grønsager. Fokus er på velsmag, frem for kalorietælling. Intet er forbudt at spise. Det handler om mængder af forskellig slags mad.
  • Når I starter på holdet tester træneren jeres kondital. Når kurset er slut bliver jeres kondital testet igen. På de tidligere hold har alle deltagere efter endt forløb forbedret deres kondital, formindsket deres livvidde og tabt i vægt.
  • Cirka et år efter at forløbet er slut, så mødes I igen for at følge op på, hvordan I hver især - og gerne i fællesskab - har klaret jer.

Inspirationen til kurset er hentet fra DR programmet i TV Rigtige Mænd.

  • Mænd i alle aldre kan deltage. Du skal være bosiddende i Helsingør for at komme på holdet.
  • De fleste ansøgere er udfordret af overvægt, er fysisk inaktive og får ikke spist sundt nok.
  • Du skal være motiveret for at ændre livsstil, hvor fællesskabet med andre mænd er i fokus, og hvor I som hold bakker op om hinanden.

For at deltage, skal du udfylde ansøgningsskemaet, hvor det er vigtigt, at du reflekterer over din nuværende livsstil og din motivation for at ændre livsstil. Du skal kun søge, hvis du kan få forløbet til at passe med dit arbejds- og familieliv. Der deltager cirka 15–20 personer på holdet.

Alle deltagere på Rigtige Mænd forventes at deltage aktivt og engageret på alle mødegangene.

Helsingør Kommune står bag kurset. Undervisningen varetages af en erfaren personlig træner og en livsstilscoach/måltidsformidler.  

Holdet udbydes én gang om året og varer fra august til november. Der vil være 2-3 ugentlige mødegange, som primært ligger mellem kl. 16.00-20.00, men der vil også være enkelte mødegange om aftenen og om lørdagen.

Når holdet er sat, vil der blive udleveret en mødekalender.

Få hurtige og konkrete svar på, hvordan du skal reagere på forskellige symptomer og ændringer i dit helbred. Og ikke mindst, hvornår du skal gå til lægen: Tjek dig selv mand

Center for Sundhed og Omsorg

Birkedalsvej 35A
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28

Skriv sikkert til os