Rigtige mænd - fra fedt til fit

Rigtige mænd er et gratis kursus for mænd, som ønsker en sundere livsstil, flere muskler og mindre flæsk på sidebenene.

Luk alle
Åben alle

Rigtige Mænd er et gratis sundhedsforløb for mænd, som er motiverede for at ændre livsstil. Gennem forløbet får du teoretisk viden om kost og træning, og I skal som hold ud på en masse spændende foreningsbesøg såsom golf, Mountain Bike mm. I skal også prøve kræfter med andre typer motion som træning i naturen, træning med vægte, prøve yoga og andre spændende motionsformer, som du sikkert ikke har prøvet før.

For at sikre, at forløbet er meningsfuldt for dig, så coaches du både personligt og i gruppeforløb af en personlig træner.

Derudover skal I udfordres på jeres madmodighed, få inspiration til lækker og nem madlavning, samt prøve kræfter med bålmad. Du bliver præsenteret for ca. 20 forskellige slags grøntsager.

Fokus er på velsmag, fremfor kalorietælling. Intet er forbudt at spise, det handler om mængder. Du bliver ligeledes præsenteret for, hvordan du bruger de officielle kostråd.

Mænd i alle aldre kan deltage. De fleste ansøgere er udfordret af overvægt, manglende motivation for at være fysisk aktive og får ikke spist efter de officielle kostanbefalinger.

For at deltage, skal du udfylde ansøgningsskemaet, hvor det er vigtigt, at du reflekterer over din nuværende livsstil og din motivation for at ændre denne. Du skal kun søge, hvis du kan få forløbet til at passe med dit arbejds- og familieliv. Der deltager cirka 15–20 personer på holdet.

Alle deltagere på Rigtig Mænd forventes at deltage aktivt og engageret til alle mødegangene. Det er vigtigt, at du har lyst til at dyrke motion og indgå i et fællesskab med andre mænd, hvor I som hold bakker op om hinanden.

Helsingør Kommune står bag kurset og undervisningen. Holdet udbydes én gang om året og varer fra august til november. Der vil være 2–3 ugentlige mødegange, som primært ligger mellem kl. 16.00–18.00, men der vil også være enkelte mødegange om aftenen og om lørdagen. 3–6 måneder efter, at holdet er slut, så mødes I igen for at følge op på, hvordan I hver især og gerne i fællesskab har klaret jer.

Inspirationen til kurset er hentet fra DR programmet i TV "Rigtige Mænd".

Få hurtige og konkrete svar på, hvordan du skal reagere på forskellige symptomer og ændringer i dit helbred. Og ikke mindst, hvornår du skal gå til lægen: Tjek dig selv mand

Center for Sundhed og Omsorg

Birkedalsvej 35A
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28

Borgere: Send Digital Post til Center for Sundhed og Omsorg