Forældrekursus: Få styr på angsten
Målgruppe: Børn i alderen 6-12 år.
Selvhjælpsprogram som træner forældre i hensigtsmæssige støttestrategier. Forløbet strækker sig over 10 uger og er sammensat af workshops og hjemmearbejde. Det er baseret på principper fra kognitiv adfærdsterapi og består af grundig indføring i, hvordan man som forælder bedst støtter sit barn, som er præget af bekymring eller ængstelige tanker. Barnet deltager ikke i workshopsene. Læs mere: Få styr på angsten
Grupperne afvikles hvert halve år, om efteråret og om foråret.
Kontaktperson: Nicklas Thor Olsen, tlf.: 4186 9517
Individuelle forløb til unge, der viser tegn på angst
Målgruppe: Børn og unge i alderen 13-16 år.
’Mind My Mind’ forløbet består af 10-13 samtaler og to opfølgende samtaler efter henholdsvis 12 og 24 uger. Samtalerne tager udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi, og der arbejdes konkret med at:
- Få barnet til at forholde sig mere fleksibelt til sine negative automatiske tanker.
- Gradvist at øve sig i at gøre mere af det man er bange for. Jo yngre barnet er, jo mere deltager forældrene i dele af samtalerne.
Kontaktperson: Katarina Hasselbalch, tlf.: 25 51 23 29.
Gruppeforløb for børn/unge med angst: Cool Kids/Chilled
Målgruppe: Børn og unge fra 2.-9. klasse.
Færdigheds-baseret forløb, hvor børn og unge sammen med deres forældre kan lære at håndtere deres angst, så angsten ikke længere griber forstyrrende ind i deres (og forældrenes) hverdag. Forløbet strækker sig over 4-6 måneder, hvor gruppen – bestående af børn/unge i samme alder og deres forældre - mødes 10 gange á 2 timer med to psykologer. Metodisk baseres programmet på principper fra kognitiv adfærdsterapi, hvor både børn/unge og deres forældre får en grundig indføring i, hvordan bekymringerne håndteres og udfordres igennem konkrete teknikker og øvelser. Fordelen ved et gruppebaseret angstforløb er, at både børn/unge og deres forældre får et betydningsfuldt fællesskab at spejle sig i, og at selve behandlingsrummet bliver en vigtig øve-bane for deltagerne.
Grupperne afvikles hvert halve år, om efteråret og om foråret.
Kontaktperson: Katarina Hasselbalch, tlf.: 25 51 23 29.
Individuelle forløb til børn og unge, der viser tegn på depression
Målgruppe: Børn og unge i alderen 6-16 år.
’Mind My Mind’ forløbet består af 10-13 samtaler og to opfølgende samtaler efter henholdsvis tre og seks måneder. Samtalerne tager udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi, og der arbejdes konkret med de triste og selvbebrejdende tanker og følelser, samt med adfærdsaktivering, hvilket vil sige, at barnet får flere erfaringer med, at gode aktiviteter giver gode tanker og mere energi. Jo yngre barnet er, jo mere deltager forældrene i dele af samtalerne.
Kontaktperson: Eva Jack, tlf.: 25 31 27 13.