Forældrekursus: Forældrepiloterne
Målgruppe: Børn, der går i børnehave eller i 0.-3. klasse.
Det workshopbaserede selvhjælpsprogram er for forældre til børn, som har problemer med uro, opmærksomhed eller impulsivitet. Her kan en gruppe forældre dele oplevelser og få professionel vejledning til at hjælpe og støtte barnet. Gruppelederne har fokus på at styrke forældrene i selv at skabe positiv forandring. Man mødes i alt fire gange med hjemmearbejde imellem. Barnet deltager ikke i workshopsene. Læs mere: Forældrepiloterne
Grupperne afvikles hvert halve år, om efteråret og om foråret.
Kontaktperson: Sophia Weber, tlf.: 41 86 95 18
Forældretræningsprogram til børn med symptomer på ADHD
Målgruppe: Forældre til børn, der har symptomer på eller er diagnosticeret med ADHD i alderen 3 til 11 år.
New Forest Parenting Programme (NFPP) er et individualiseret behandlingsforløb specifikt udviklet til forældre til børn med ADHD-problematikker. Forløbet består af otte sessioner á 1-2 timers varighed.
Indsatsen er manualiseret og har fokus på psykoedukation af forældrene, styrkelse af forældre-barn relationen samt at lære forældrene at træne barnets mestring af adfærd og opmærksomhed. Forældrenes læring sker gennem en kombination af psykoedukation, eksempler, hjemmearbejde, opgaver, diskussion og feedback på øvelser sammen med barnet.
Sessionerne afholdes i hjemmet. I fem af sessionerne deltager forældrene alene, og i de tre øvrige sessioner deltager barnet også.
Læs mere om NFPP: NFPP (Social- og Boligstyrelsen)
Kontaktperson: Stine Kobberrød Severinsen, tlf.: 41 86 80 59
Individuelle forløb til familier, hvor barnet viser tegn på adfærdsvanskeligheder
Målgruppe: Børn og unge, der går i 4.-9. klasse.
- For de 11-13-årige består forløbet af forældresamtaler.
- For de 14-16-årige består halvdelen af forløbet af forældresamtaler og halvdelen af samtaler med den unge.
’Mind My Mind’ forløbet består i alt af 10-13 samtaler og to opfølgende samtaler efter henholdsvis tre og seks måneder. Samtalerne tager udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi. Der arbejdes konkret med bl.a. at nedbringe konfliktniveauet i hjemmet, at stille tydelige og venlige, alderssvarende krav, samt at lære barnet at blive mere selvstændig i de daglige rutiner gennem en anerkendende tilgang.
I samtaler med den unge, trænes sociale kompetencer og regulering af følelser gennem øvelser og psykoedukation.
Kontaktperson: Eva Jack, tlf.: 25 31 27 13