One Planet Living

Gennem One Planet Living kan institutioner, virksomheder eller organisationer få bistand til at indarbejde bæredygtighed på arbejdspladsen.

Gennem One Planet Living kan institutioner, virksomheder eller organisationer få bistand til at indarbejde bæredygtighed på arbejdspladsen – på tværs af økonomi, energi, miljø, klima og sociale hensyn. Med bistand fra Rådet for Grøn Omstilling kan man få hjælp til at arbejde konkret med at lave en One Planet klimahandlingsplan. One Planet Living bygger på 10 enkle principper inspireret af de 17 verdensmål og Parisaftalens 1,5 graders mål. De 10 principper har vist sig anvendelige i pilotprojekter i virksomheder og lokale myndigheder verden over.

Internationalt samarbejde

Projektet er et samarbejde mellem fire byer/regioner: Durban i Sydafrika, Oxfordshire County i England, Saanich i Canada og Helsingør i Danmark. Projektet finansieres af KR Foundation.
Der er stor frihed til at gribe opgaven an på sin egen måde. Man kan udtrykke personlig og faglig erfaring på en kreativ, engageret og samarbejdsvillig måde. One Planet-konceptet kan tilpasses og integreres med andre grønne og sociale certificeringssystemer eller -rammer såsom verdensmålene (SDG), LEED, BREEAM mv. Man kan deltage som virksomhed eller institution, fx en skole. Du kan også melde dig som enkeltperson, hvis du vil have hjælp til at få din virksomhed, skole eller institution med på projektet.

Der holdes tilbagevendende møder med erfaringsudveksling mellem de deltagende virksomheder. Det samme vil ske for skoler, når flere har meldt sig.

Det unikke er, at One Planet Living er let at kommunikere, det virker på tværs af alle sektorer og kan fungere som et fælles sprog og benchmarks på tværs af landegrænser. 
Flere virksomheder og skoler i Helsingør har udarbejdet klimahandlingsplaner: 

Vil du være med?

Kontakt: 
Klimasekretariatet, Helsingør Kommune
Rådet for Grøn Omstilling, ved Christian Ege, tlf. 28 58 06 98 eller Daria Rivin, tlf.: 33 18 19 36.

Klimasekretariatet

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: klima@helsingor.dk