I Helsingør Kommune arbejder vi for, at borgernes energiforbrug reduceres og bliver mere klimavenligt. For at fremme energirenovering giver kommunen derfor tilskud til energitjek.
Et energitjek indebærer, at en energirådgiver gennemgår din bolig sammen med dig for at undersøge renoveringspotentialet. Samtidig vil du få uvildig rådgivning om dine renoveringsmuligheder og om alternative opvarmningsform.
Tilbuddet om energitjek 2022 er lukket.
Hvad er energitjek, og hvorfor er det en god ide?
Et energitjek er en god ide, hvis du gerne vil gøre noget ved dit energiforbrug og har brug for rådgivning til at komme i gang eller til at lave en plan. En energirådgiver gennemgår din bolig sammen med dig for at undersøge potentialet for energibesparelser.
Du vil under energitjekket få uvildig rådgivning om dine muligheder for renovering og alternative opvarmningsformer. Energitjekket er en gennemgang af din bolig og din brug af huset.
Slutrapporten er ikke en energimærkerapport og kan derfor ikke anvendes ved salg eller tilskudssøgning.
I 2022 udføres energitjekkene af energirådgivere fra EnergiTjenesten.
Hvis du bliver tildelt et energitjek, vil en af EnergiTjenestens rådgivere kontakte dig telefonisk og aftaler det videre forløb med dig.
Hvem kan modtage energitjek?
Energitjekket bliver i 2022 tilbudt boligejere i Helsingør Kommune, som ejer et hus opvarmet med olie, gas eller el og er beliggende uden for nuværende eller planlagte fjernvarmeområder.
Huset skal desuden enten: have et energimærke D eller lavere (E, F eller G) eller ikke have et gyldigt energimærke og være bygget før 1979.
Hvordan bliver energitjekkene fordelt?
Der er et begrænset antal pladser, så det er ikke sikkert, at alle tilmeldte kan modtage energitjek.
Når tilmeldingsfristen er udløbet, bliver energitjekkene fordelt således, at huse med størst potentiale for energibesparelser bliver prioriteret højest.
Efter tilmeldingsfristen får du en mail fra Klimasekretariatet, Helsingør Kommune, med information om, hvorvidt du har fået tildelt et energitjek eller er kommet på venteliste.
Modtager du et energitjek, giver vi dine informationer (som du har opgivet ved tilmelding) videre til EnergiTjenestens rådgivere, som vil ringe dig op og aftale nærmere.
På baggrund af dine oplyste informationer vil energirådgiveren anbefale dig enten telefonisk rådgivning af ca. 30 minutter eller et energitjek i din bolig. Du og konsulenten træffer en beslutning om det sammen.
Hvad koster energitjekket?
Energitjekket i din bolig vil koste dig 500 kr. (normalpris: 2.500 kr.), Helsingør Kommune betaler resten.
Betalingen vil blive opkrævet af EnergiTjenesten.
Vælger du i stedet at modtage telefonisk rådgivning om din bolig (varighed ca. 30 minutter), er energivejledningen gratis for dig.
Hvordan tilmelder du dig energitjek?
For at kunne fordele energitjekkene efter størst potentiale for energibesparelser, har vi brug for en række oplysninger om dig og din bolig.
Vi skal blandt andet vide, hvad dit årlige energiforbrug er i m3 (kubikmeter), hvad dit årlige elforbrug er i kWh (kilowatttimer), og hvad din boligs opvarmede m2 er.
Du vil ved tilmelding skulle logge ind med NemID eller MitID og give disse oplysninger.
Du vil ved tilmelding også give os lov til at videregive informationerne til EnergiTjenesten, hvis du bliver tildelt et energitjek.
Tilmeldingsfristen til energitjek er den 31. august 2022
Hvor kan du finde mere inspiration og viden om energibesparelser?
Læs mere om Helsingør Kommunes gode råd om klimarenovering.
På SparEnergi, som er drevet af Energistyrelsen, kan du finde inspiration og viden om energibesparelser. Her kan du finde information om fx tilskud, udskiftning af olie eller gas, valg af varmepumpe, belysning samt små og store renoveringsopgaver.
Indhent inspiration på egen hånd
I Magasinet Boligforbedring 2020 kan du som boligejer få råd om energi- og klimaforbedringer. Magasinet giver boligejere tips og tricks til, hvordan de kan forbedre deres hus på mange forskellige parametre. Hvert år bliver et nyt og opdateret magasin postomdelt til huse og rækkehuse i Helsingør Kommune.
I magasinet sætter vi hos Helsingør Kommune blandt andet fokus på fordelene ved at få foretaget et energitjek af sin bolig, og hvordan du øger biodiversiteten i din have.
I Magasinet Boligforbedring kan du læse flere artikler, som er relevante for dig, der har et sommerhus eller en helårsbolig, ligesom hjemmesiden også giver dig mulighed for at komme i kontakt med en lokal fagekspert.
Det er mediebureauet Nord Advertising, der, sammen med Helsingør Kommune, udgiver Magasinet Boligforbedring. Magasinet er finansieret af annoncerne fra lokale firmaer.
Nyt og målrettet koncept for energitjek
Helsingør Kommune kørte i efteråret 2020 en anden runde med energitjek. Denne gang var kampagnen målrettet til ejere af boliger med lavt energimærke (E, F og G) og boliger bygget før 1969 – da der i 1969 blev indført energikrav i bygningsreglementet. De konkrete boligejere modtog en særskilt invitation direkte via e-boks.
Der har været en overvældende stor interesse for energitjek i november 2020, og der derfor lukket for tilmelding.
Tilbuddet om energitjek kører i perioder.
Spørg en ekspert
Energistyrelsen svarer gratis på spørgsmål fra private husstande om energibesparelser. Kontakt dem hvis du har spørgsmål fx om tilskud til energibesparelser, udskiftning af oliefyr, valg af varmepumpe, belysning og små og store renoveringsopgaver.
NB: Du kan i øjeblikket opleve kø på telefonen pga. den nye tilskudsordning. Undgå telefonkøen ved at sende en mail med dit spørgsmål på info@sparenergi.dk.