Hvad kan jeg gøre for klimaet?

Gode klimaråd - bidrag selv til grøn udvikling.

Helsingør Kommune har sat sig for at reducere CO-udledning til 1,7 ton per borger i 2030, og at blive CO₂-neutral i 2045. Sammen har vi reduceret udledningen af drivhusgasser med 36% i forhold til 2008, men der er lang vej endnu. Læs om hvordan du kan bidrage til den grønne udvikling.

Luk alle
Åben alle

Det er biltrafikken, der står for den største mængde CO₂-udledning i Helsingør. Personbiler udleder 48.000 tons CO₂ årligt. Det kan derfor være til stor gavn for miljøet at tage cyklen eller den kollektive transport. Ved at cykle sparer du penge, får den daglige motion, og så er det dokumenteret, at cyklister er gladere!

Læs Cyklistforbundets guides til et godt cykelliv

Kødproduktionen, især oksekød, er meget belastende for klimaet. 1 kg oksekød udleder næsten 20 kg CO2. Vægten af vores madvarer er derfor langt større, end vi umiddelbart kan se. At vælge kød fra, blot en enkelt dag om ugen, er en væsentlig klimaindsats.

Du kan gratis låne en klimapistol på Kulturværftets bibliotek for at undersøge dit hjem for eventuelle kuldebroer og manglende isolering. Læs mere og lån af klimapistol 

Hvis din bolig trænger til renovering, kan du få glæde af håndværkerfradrag og tilskud. Læs mere om klimarenovering 

Der er stadig omkring 800 husstande i Helsingør Kommune, der har oliefyr, som er til stor belastning for klimaet. Ved at skifte til en mere klimavenlig varmekilde, som for eksempel fjernvarme eller luft-til-vand varmepumpe, kan der i gennemsnit spares 30 procent på varmeregningen og CO₂ udledningen.

I Helsingør Kommune afholdes der cirka hvert andet år gratis oliefyrsmøder, hvor du kan få rådgivning om alternative opvarmningsformer. På SparEnergi.dk’s beregner kan du få et bud på, hvor meget netop din bolig potentielt kan spare.

Små justeringer i hjemmet kan være til stor gavn for fremtidens klima. Du kan undgå at el-apparater står på standby, skrue ned for varmen, eller skifte belysningen ud med LED, hvormed der kan spares 30-40% på energiforbruget. Beregn din mulige besparelse 

Skån klimaet med lave grader. Vasker du altid dit tøj med varmt vand, kan det være spild af energi. Følg generelt vaskeanvisningen i tøjet, men ofte kan du vaske koldere og spare energi, hvis ikke dit tøj er for beskidt (læs mere om hvilken temperatur, der er den rigtige hos Forbrugerrådet Tænk).

Fyld vaskemaskinen op og spring forvasken over, dermed vasker du færre gange og reducerer vand-, energi og vaskemiddelforbrug.

Køb altid miljømærkede vaskemidler. Se efter svanemærket eller den europæiske blomst, så får du et produkt som er så miljøvenligt som muligt.

Få flere grønne tips om vaske og vaskemidler på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Transporten og produktionen af varer på globalt plan er til stor belastning for klimaet og miljøet. Brug i stedet penge på oplevelser, eller find en bæredygtig forretning i nærheden af dig. Læs mere på GoGreen Helsingør

Tag i stedet på eventyr i dit eget lokalområde. Helsingør har meget af byde på i form af skove, strande og kulturelle oplevelser. Læs mere og oplev Helsingør

Klimasekretariatet

Prøvestensvej 52
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: klima@helsingor.dk