Logivært og logiværtserklæring

En logiværtserklæring er en anmodning om at bekræfte en indflytning.

Folkeregistreret vil altid sende en logiværtserklæring til dig, når en anden person flytter ind på din adresse. Det gør vi for, at du skal bekræfte, at en anden person er flyttet ind på din adresse. 

Flytter du ind hos en logivært?

Flytter du til en adresse, hvor der i forvejen bor andre, som skal blive boende, skal du krydse af i ”Logivært”, når du melder flytning.

Flytter du ind hos en ejer/udlejer, sender vi en såkaldt logiværtserklæring til personen, som ejer eller udlejer den bolig, du ønsker at flytte ind i. Vedkommende skal udfylde erklæringen og forholde sig til disse spørgsmål:

  • Om du bor og opholder dig på adressen.
  • Om du kun har postadresse på adressen.

Skal du være logivært?

 Hvis en person vil tilmelde sig på din adresse, modtager du en logiværtserklæring. Logiværtserklæringen må kun udfyldes af dig som er logivært.

På logiværtserklæringen skal du forholde dig til:

  • Om personen reelt bor og opholder sig på din adresse. Det vil sige, at personen fysisk opholder sig på adressen med sine ejendele m.m.
  • Om personen kun har postadresse på din adresse. Postadresser registreres ikke i CPR-registret. Ønsker du at give lov til, at en person midlertidigt kan modtage post på din adresse, skal du henvende dig til Post Nord.

Det er vigtigt, at du forholder dig til mulighederne, da det har betydning for registreringen i CPR-registret.

Du har pligt til at udfylde logiværtserklæringen. Hvis du undlader at svare eller afgiver ukorrekte oplysninger, kan du straffes med bøde.

Borgerservice

Birkedalsvej 27
3000 Helsingør
Tlf.: 49 28 20 04

Borgere: Digital Post til Borgerservice

Virksomheder: Digital Post til Borgerservice