Bredbånd

Læs om mulighederne for at få bedre bredbåndsdækning.

Danmark har generelt en god dækning med hurtigt bredbånd. 94 % af alle boliger og virksomheder har i dag adgang til bredbåndshastigheder på mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload. 

I Helsingør Kommune er der husstande, som ikke har adgang til tilfredsstillende bredbåndsdækning.  Etablering af bredbånd er som udgangspunkt en statslig eller privat opgave, og du kan læse mere om dine muligheder hos Styrelsen for Dataforsyning og Infrastrukturs hjemmeside.

  • Gå i dialog med udbydere for at høre, hvad de kan gøre for at give bedre dækning.
  • Gå ind på Tjek dit net for at se, hvordan bredbåndsdækningen er for dit område og helt ned på adresseniveau. Du kan se, hvilket selskab, der udbyder bredbånd på din adresse, og hvor hurtig en forbindelse, du kan få. Vær opmærksom på, om en mobilløsning kan opfylde dit behov.
  • Lav en sammenslutning af borgere – fx grundejerforeninger eller lignende. Det er en stor fordel at gå sammen med andre fra sit område for på den måde bedre at kunne lægge pres på udbydere og øge muligheden for tilskud fra bredbåndspuljen. 
  • Søg midler fra bredbåndspuljen via Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Du kan på Styrelsen for Dataforsyning og Infrastrukturs hjemmeside læse om, hvornår det i år bliver muligt at søge om tilskud fra Statens bredbåndspulje. På siden kan du også finde masser af information om bredbånd, bredbåndsdækning og bredbåndspuljen generelt.

Center for Job, Borgerservice og Teknologi

Birkedalsvej 27
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28